CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

قیاس عملکرد طراحی ساختار سازمانی با رویکرد مشارکتی کارکنان با عملکرد ساختار سازمانی ابلاغی از سوی مدیران (مورد مطالعه: سازمان شهرداری تهران)

عنوان مقاله: قیاس عملکرد طراحی ساختار سازمانی با رویکرد مشارکتی کارکنان با عملکرد ساختار سازمانی ابلاغی از سوی مدیران (مورد مطالعه: سازمان شهرداری تهران)
شناسه ملی مقاله: JR_PAYA-3-26_017
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

افشین روئین تن - دانشآموخته مقطع کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، گرایش طراحی سازمان های دولتی

خلاصه مقاله:
اهمیت سازماندهی پویا در سازمان های کنونی و لزوم طراحی مجدد سازمان بر کسی پوشیده نیست. سازمان های امروزیدائما در پی بهبود و طراحی مجدد ساختارهای خود در جهت رسیدن به اهداف، پویایی و چابک سازی سازمانی هستند واز طرفی یکی از عوامل مهم توسعه سازمان ها بهره گیری بهینه از نیروی تفکر و خلاقیت منابع انسانی است. سرعت تغییراتو تحولات سازمانی به گونه ای است که در جریان آن سازمان ها باید دانش و تفکرات منابع انسانی را با خود، هماهنگ وهمسو سازند. امروزه مدیریت مشارکتی یکی از پیشرفته ترین و موثرترین روش های مدیریت در دنیاست و کارآمدترینو اصلی ترین ابزار در این نوع مدیریت نظام پیشنهادهای سازمانی است. پیچیدگی محیط امروز سازمان ها را وادار کرده تاتوانایی های خود را در پاسخ گوئی به تغییرات محیطی افزایش دهند، شکل دهی یک ساختار مناسب می تواند منجر بهکسب مزایای ناشی از چابکی از راه تمرکز بر کارکنان، نوآوری و خلاقیت حاصل از همکاری موثر آنها با یکدیگر شده ودرنتیجه سازمان را قادر سازد تا ویژگی هایی از قبیل انعطاف و سرعت بالا در مواجهه با تغییرات محیط، پاسخگویی وواکنش مناسب به تغییرات قابل پیش بینی و غیر قابل پیش بینی داشته باشند، با این توصیف هدف اصلی این پژوهش بررسیقیاس عملکرد ساختار سازمانی طراحی شده توسط کارکنان سازمان با ساختار سازمانی ابلاغی از سوی مدیران ارشد سازمانشهرداری تهران است. این پژوهش علمی- کاربردی در نظر دارد با قیاس عملکرد ساختاری دو معاونت توسعه منابع انسانیسازمان شهرداری تهران در دو منطقه همجوار این طرح را به صورت آزمایشی به اجرا درآورده و نتایج آن را به اثبات برساندلذا در منطقه اول، ساختار معاونت توسعه منابع انسانی بر اساس نظرات، همفکری و مشورت گروهی ۸۰ نفر از کارکنانمشارکت پذیر سازمان بخصوص کارکنان شاغل در آن معاونت طرحریزی و به مدت ۶ ماه اجرا گردید. در منطقه دومساختار معاونت توسعه منابع انسانی توسط مدیران ارشد، مدیران کل و معاونین سازمان طراحی و به مدت ۶ ماه جهتاجرا، ابلاغ شد. سپس عملکرد معاونت ها طبق معیارها و شاخص های تعیین شده هر ۲ ماه یکبار سنجیده شد، در نهایتنتایج نشان داد عملکرد معاونت منطقه اول که ساختاری متناسب با مشارکت گروهی کارکنان داشت حدود ۳/۵ تا ۴ برابربیشتر از منطقه دوم است.

کلمات کلیدی:
ساختار سازمانی، رویکرد مشارکتی، عملکرد سازمان، مدیران ارشد، مدیران کل و معاونان سازمان، کارکنان سازمان شهرداری تهران

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1242721/