CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

چگونه توانستم با استفاده از اقدام پژوهی در آموزش مجازی میزان علاقمندی دانش آموزان کلاسم را به تمرین از روی متن های روان خوانی بهبود بخشم؟

عنوان مقاله: چگونه توانستم با استفاده از اقدام پژوهی در آموزش مجازی میزان علاقمندی دانش آموزان کلاسم را به تمرین از روی متن های روان خوانی بهبود بخشم؟
شناسه ملی مقاله: CFTP07_014
منتشر شده در همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

الهه زینلی - آموزگار پایه اول، لیسانس آموزش ابتدایی اداره آموزش و پرورش ناحیه ۱ بندرعباس دبستان شاهد شهید برخورداری

خلاصه مقاله:
جامعه آماری پژوهش ، ۳۳ نفر از دانش آموزان پایه ی اول دبستان شاهد شهید برخورداری می باشد. اقدام پژوهی حاضر پس از شناسایی و مطالعات انجام شده با هدف علاقمند کردن دانش آموزان کلاسم به تمرین از روی متن های روان خوانی که به آن ها می دادم انجام شده است. پژوهشی کیفی و تحلیلی و شیوه ی گرد آوری اطلاعات در این پژوهش ، عملکرد دانش آموزدر تمرین خواندن ، مصاحبه با اولیا و همکاران و مشاهدات غیر مستقیم بوده که به صورت پرسشنامه و نمودار فراوانی تحلیل شده اند . پس از اجرای راه حل ها با توجه به تحلیلروان خوانی های دانش آموزان و مشاهده ی فعالیت ها( فیلم های روان خوانی ) و ارتباط با اولیا دانش آموزان میزان علاقمندی آن ها به تمرین خواندن بهبود یافت. در این زمینه با اجرای روش های مختلف در تمرین روان خوانی به دانش آموزان ، میزان علاقه ی آن ها به تمرین بهبود یافت که این امر باعث تقویت اعتماد به نفس فراگیران و دلگرمی و همکاری مضاعف بیشتر اولیای آنها گردید. در این پژوهش آن چه که ذهن من و همکارانم معطوف به آن بود .این بود که دانش آموزان در خواندن مشکلی ندارند . اما آن چه که باعث نگرانی من شده بود این بود که دانش آموزان با میل و رغبت و علاقه ی شخصی حاضر به خواندن نبودند یا این که از روی متنی که به آن ها داده می شد بیش از یکبار حاضر به تمرین خواندن نبودند و مدعی بودند که یک بار خواندن برایشان کافی است. و بدون تمرین از روی متن داده شده به آن ها ویس یا فیلم روان خوانی خودشان را برای می فرستادند که فقط رفع تکلیف شده باشد. پس از انجام مطالعات کتابخا نه ای و اجرای پرسش نامه های مربوط به علل عدم علاقه ی دانش آموزان درتمرین از روی متن های روان خوانی مشکلات به دو گروه طبقه بندی شد. الف:عوامل مربوط به توانایی های دانش آموزان ب : عوامل مربوط به انگیزش جهت حل مشکل موجود دو روش به اجرا در آمد -۱.ایجاد فرصت های متنوع در خواندن برای دانش آموزان -۲استفاده از جدول تشویقی . نتایج پیشرفت خوبی را نشان داد و علاقه ی دانش آموزان به تمرین خواندن از روی متن های روان خوانی افزایش یافت. و دانش آموزان توانستند در آموزش مجازی عملکرد خوبی از خودشان نشان دهند. مدیرو معاون مدرسه نیز در ا رزشیابی که از دانش آموزان در فضای مجازی به عمل آورد رشد مهارت های خواندن و ایجاد علاقه به تمرین خواندن را مطلوب تشخیص داد. در پایان بر نقش استفاده از بازی های آموزشی و به کار گیری روش های نوین در بالا بردن انگیزش دانش آموزان تاکید می شود.

کلمات کلیدی:
عدم علاقه ، متن روان خوانی ، تکرار و تمرین ، انگیزش

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1244041/