واکاوی انگیزه های رفتاری و قصد حضور مجدد هواداران باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران (مورد مطالعه: باشگاه فوتبال نساجی مازندران)

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 238

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SASM06_092

تاریخ نمایه سازی: 6 مرداد 1400

Abstract:

مقدمه و هدف: ورزش در زندگی روزمره ما جایگاه مهمی را به خود اختصاص داده است. یکی از مهم ترین ارکان ورزش که بهآن هویت و معنی میدهد تماشاگران ورزشی هستند (غفوری و همکاران، ۱۳۹۰). برای مدیران باشگاه های ورزشی جذبتماشاگران به ورزشگاه ها برای تماشای مسابقات ورزشی، یکی از راه حل های مناسب به منظور افزایش درآمد است. همچنینشرکت کردن هرچه بیشتر تماشاگران برای دیدن مسابقات موجب افزایش جذابیت در فضای ورزشگاه ها شده، و حتی بخشی ازجذابیت فوتبال در رسانه ها به دلیل فضایی است که تماشاگران با حضورشان در ورزشگاه ها ایجاد می کنند، که این مهم،موجب افزایش تمایل اسپانسرها برای حمایت از باشگاه ها می شود. بدین منظور محقق بر آن شد تا در پژوهشی به واکاویانگیزه های رفتاری و قصد حضور مجدد هواداران باشگاه فوتبال نساجی مازندران بپردازد.روش تحقیق: پژوهش حاضر از نوی همبستگی از نظر هدف کاربردی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه هواداران تیم فوتبالنساجی مازندران بود. حجم نمونه بی نهایت و اندازه نمونه برابر با ۳۸۴ نفر بود. برای محاسبه حجم نمونه از فرمول کوکران برایجوامع نامحدود استفاده شد. پرسشنامه محقق ساخته ای با مطالعه منابع پیشین تهیه شد. روایی پرسشنامه توسط ده تن ازاساتید مدیریت ورزشی تایید گردید و پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ تایید شد. آزمونهای آماری مورداستفاده مدلیابی معادلات ساختاری (SEM) و تحلیل عامل تاییدی (CFA) بود.یافته ها: با توجه به نتایج توصیفی بیشتر پاسخ دهندگان در رده سنی ۲۰ تا ۳۰ سال بودند. ازنظر وضعیت شغلی ۷ / ۳۶ % پاسخدهندگان شغل ازاد داشتند. همچنین ۶ / ۶۵ % پاسخ دهندگان هر ماه در ورزشگاه حاضر می شوند. نتایج آزمون تحلیل عاملیتاییدی نشان داد که عوامل جذابیت (T=۸/۳۰)، نوی ورزش (T=۸/۱۴)، برنامه زمانی مسابقات (T=۷/۹۷)، مکان برگزاریبازی ها (T=۶/۴۹) و شرایط اقتصادی (T=۸/۳۰)، علاقه به بازیکنان (T=۶/۴۴)، عوامل احساسی (T=۵/۲۹)، تفریح (T=۹/۶۹)،ایمنی و امنیت (T=۶/۲۹)، تعامل اجتماعی (T=۵/۴۸)، نمایش (نتیجه بازی) (T=۶/۰۴)، ترویج (T=۷/۲۹) ومصرف از طریق رسانه (T=۷/۲۷)، بر انگیزه های رفتاری هواداران باشگاه فوتبال نساجی مازندران تاثیر دارند. همچنین نتایجنشان داده است که عوامل مربوط به انگیزه های رفتاری بر قصد حضور مجدد هواداران باشگاه فوتبال نساجی مازندران تاثیرمثبت و معنی داری دارند. نتایج پژوهش حاضر با پژوهش های بسیار زیادی همسو بوده است که شامل پژوهش هایی از قبیل وفی، چیو و کایات (۲۰۱۷)، گالن و همکاران (۲۰۰۹)، رضوی و همکاران (۱۳۹۹)، آناتاساپولو (۲۰۱۲)، تریل و همکاران(۲۰۰۹)، نیرو (۲۰۱۴)، باقری و همکاران (۱۳۸۹)، رجب زاده و همکاران (۱۳۹۴)، دیایو (۲۰۲۰)، جانجان (۲۰۱۹)، مارتینز وکرو (۲۰۱۸)، محمدپور یغینی و همکاران (۲۰۱۹) و کاکس (۲۰۱۵) بوده است.نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده می توان بیان کرد که حضور تماشاگران ورزشی در ورزشگاه ها مزایای بسیاری برایباشگاه های فوتبال دارد. لذا مسئولان و مدیران باشگاه فوتبال نساجی مازندران باید با آگاهی از عوامل مذکور و برنامه ریزیمدون زمینه حضور حداکثری تماشاگران در ورزشگاه خانگی شان را فراهم آورند.

Authors

رسول طریقی

استادیار مدیریت ورزشی موسسه آموزش عالی غیر دولتی ادیب مازندران

امین کرمی قادیکلایی

کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی موسسه آموزش عالی غیر دولتی ادیب مازندران

ملیحه صالحی رستمی

کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی موسسه آموزش عالی غیر دولتی ادیب مازندران