Year: 1400
COI: ICACU01_0766
Language: PersianView: 111
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این Paper را که دارای 15 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
Authors
Abstract:
یکی از مهمترین نوع از فضاهای معماری در طول تاریخ بشر به موضوع خاکسپاری و آرامگاه مربوط می شوند. انسانها از دیرباز به منظور پاسداشت و حفاظت از یاد، خاطره، مسلک و اندیشه ی اشخاص و افراد اقدام به خلق المانهای یادمانی ویژه ای کرده اند. فضای مقبره در معماری مبتنی بر فرهنگ اسلامی، بیش از هر موضوعی، دربردارنده ویژگی های قدسی و برخوردار از احساس معنوی است. این ویژگی از یکسو متاثر از خواست و انگیزه کاربران فضا است که به منظور یک ارتباط معنوی، اقدام به بازدید از فضا کرده اند؛ و از سوی دیگر هر بنایی می بایست درخور هدف غایی آن باشد بدیهی است فضای مقبره ای که برای نکوداشت یاد و پاسداری از مسلک و اندیشه یک فرد معنوی، شکل گرفته است می بایست رویکردی معنویت افزا به خود بگیرد. در این مقاله از طریق مرور ادبیات و مطالعه اسنادی و کتابخانه ای، ابتدا ویژگی های احساس معنوی محیط شناسایی و دسته بندی میشوند سپس مصادیق معمارانه تحقق این ویژگیها را در آثار معماری مقابر سعدی، حافظ و ابوعلی سینا بررسی میگردد. یافته های پژوهش نشان میدهد احساس بندگی و مخلوق بودن، مواجهه عرفانی و تجربه اوج، وحدت درونی ویکپارچگی، جست وجوی معنا و هدف زندگی، تحول و دگرگونی شخصی و درونی شاخصه های کلی احساس معنوی محیط اند. نمودها و تجلیات معمارانه این احساس شامل مواردی چون رمزآلودگی، هارمونی هندسی، شاخص بودن، تدریج اهمیت و پیچیدگی، تناسب شان با مقیاس و موقعیت بنا، وحدت مکثرات، ساماندهی نحو ورود به فضا، پرهیز از شمایل نگاری و تاکید بر سرشت گذرای جهان است. نتایج پژوهش نشان میدهد با توجه به برخورداری نسبی۵ این بناهای معماری از ویژگیهای احساسی- معنایی محیط، در خلق این احساس به ترتیب جلوه؛ در طراحی کالبد معماری مقابر آرامگاه بوعلی، آرامگاه حافظ شیرازی و سپس آرامگاه سعدی موفق بوده اند.
Keywords:
Paper COI Code
This Paper COI Code is ICACU01_0766. Also You can use the following address to link to this article. This link is permanent and is used as an article registration confirmation in the Civilica reference:https://civilica.com/doc/1252330/
How to Cite to This Paper:
If you want to refer to this Paper in your research work, you can simply use the following phrase in the resources section:طاهرطلوع دل، محمدصادق و آزادارمکی، مرضیه و دیناروند، محمد،1400،بررسی مفاهیم مصداقی عناصر کالبدی احساس معنوی معماری در مقابر: سعدی، حافظ و ابوعلی سینا،National Conference on Architecture, Civil Engineering, Urban Development and Horizons of Islamic Art in the Second Step Statement of the Revolution،Tabriz،https://civilica.com/doc/1252330
Research Info Management
اطلاعات استنادی این Paper را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
Scientometrics
The specifications of the publisher center of this Paper are as follows:
In the scientometrics section of CIVILICA, you can see the scientific ranking of the Iranian academic and research centers based on the statistics of indexed articles.
New Papers
- بررسی کارکرد موضوعات زیست محیطی در اقامتگاه گردشگری
- تبیین مولفه های طراحی مسکن انعطاف پذیر با تاکید بر پیش ساختگی در مسکن سازمانی؛ نمونه موردی مسکن سازمانی در اهواز
- بررسی پارامترهای بهسازی لرزه ای در ساختمانهای بتن با استفاده از سیستم جداسازلرزه ای LRB
This Papers recently indexed in civilica
New Researchs
- ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت
- مبانی مدیریت خطرپذیری در شهرها
- آشنایی با رنگ های سرد و کاربردهای آن ها
- کاربرد رنگ در فضاهای شهری متناسب با عملکرد هر فضا
- کتاب شناسی مطالعات معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
This Researchs recently indexed in civilica
Share this page
More information about COI
COI stands for "CIVILICA Object Identifier". COI is the unique code assigned to articles of Iranian conferences and journals when indexing on the CIVILICA citation database.
The COI is the national code of documents indexed in CIVILICA and is a unique and permanent code. it can always be cited and tracked and assumed as registration confirmation ID.