تاثیر آموزش مبتنی بر انیمیشن بر عملکرد بیماران تحت همودیالیز در تخلیه اضطراری بخش در بیمارستان های منتخب آجا

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 212

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MCS-8-1_003

تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1400

Abstract:

مقدمه: کارکنان و بیماران بخش های ویژه به دلیل شرایط خاص بیماران و تجهیزاتی که برای مراقبت از بیماران در این بخش ها استفاده می شود، هنگام تخلیه اضطراری بخش، شرایط دشوارتری را تجربه می کنند. بخش همودیالیز یکی از این بخش هاست که به دلیل اتصال بیمار با ماشین همودیالیز در صورت نیاز به تخلیه اضطراری، نیازمند آموزش روش صحیح انجام این کار است. هدف: در این مطالعه پژوهشگر قصد دارد تاثیر روش آموزشی مبتنی بر انیمیشن بر عملکرد بیماران تحت همودیالیز در تخلیه اضطراری بخش را در مقایسه با روش آموزشی سنتی تعیین کند. مواد و روش ها: این مقاله حاصل یک مطالعه نیمه تجربی در سال ۱۳۹۸ می باشد.۷۰ بیمار بخش همودیالیز در دو بیمارستان منتخب از میان چهار بیمارستان آجا که دارای بخش همودیالیز بودند، وارد مطالعه شدند. دو بیمارستان با روش تصادفی ساده به دو گروه آموزش سنتی و آموزش مبتنی بر انیمیشن، تخصیص یافت. بلافاصله بعد از مداخله و سپس یک ماه بعد، عملکرد بیماران توسط چک لیست پژوهشگر ساخته ارزیابی شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار، فراوانی نسبی و فراوانی مطلق) و آمار تحلیلی (تی مستقل، تست دقیق فیشر و کای دو) و توسط نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ تجزیه و تحلیل شد. سطح معنی داری ۰/۰۵ P< در نظر گرفته شد. یافته ها: مقایسه نمره آزمون عملکرد دو گروه، قبل و بلافاصله بعد از مداخله تفاوت معناداری نشان نداد (۰/۸۶۷=P). اما میانگین نمرات عملکرد یک ماه پس از مداخله در دو گروه اختلاف معنادار آماری داشت (۰/۰۰۱=P). بحث و نتیجه گیری: استفاده از روش آموزشی انیمیشن به منظور تخلیه اضطراری بخش همودیالیز موثرتر از روش آموزش سنتی می باشد. توصیه می شود با توجه به ماهیت حیاتی تخلیه ایمن این گونه بخش ها به دلیل اتصالات خاص بیماران به دستگاه، از رویکردهای نوین آموزشی همچون آموزش با استفاده از انیمیشن بهره برداری شود.

Authors

کبری افشاریان

MSc in Student of Emergency Nursing, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

سیمین تاج شریفی فر

Ph.D. in Health Disaster and Emergency, Assistant Professor, Health Disaster and Emergency Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

شهلا علیاری

Ph.D. in Curriculum Studies, Associate Professor, Maternal Newborn Health Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

سید امیر حسین پیشگویی

Ph.D. in Nursing, Associate Professor, Critical Care Nursing Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Ardalan A. Barname melli Pasokhe Nezame Salamat Dar Balaya Va ...
  • Ardalan A. Barnameh Melli Nezam Salamat dar Balaia. ۱, editor: ...
  • Ardalan DA. Arzyabie Khatare Balaya Dar Shabake Nezame Salamat۱۳۹۰ ...
  • Vezarate Behdasht DVAP. Markaze Hedayate Amaliate Bohran. Vezarate Behdasht, Darman ...
  • Omidifar N YN, Changiz T. The Efficacy of New Method ...
  • Kiarasi Z KS, Kiarasi A. The effect of teaching based ...
  • نمایش کامل مراجع