مروری بر تجربیات روانشناختی مراقبین سلامت بیماران مبتلا به کروناویروس ۲۰۱۹

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 355

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

HWCONF06_117

تاریخ نمایه سازی: 7 شهریور 1400

Abstract:

زمینه و هدف : در سال ۲۰۱۹ میلادی ، شیوع بیماری ویروسی ناشناخته به نام کووید ۲۰۱۹ در ووهان چین گزارشد. بهسبب قدرت سرایت بسیار بالا، ویروس نامبرده به سرعت در کل جهان انتشار پیدا کرد و تقریبا طی زمانی اندک (کمتر از چهارماه) سراسرجهان را فراگرفت .کادر بهداشت و درمان بعنوان رکن اساسی و حیاتی سلامتی در هرجامعه بوده و با عنایت بهچالش ها و بحران های ایجاد شده؛ در معرض خطر ابتلا به مشکلات مربوط به سلامت روان مانند اضطراب، افسردگی، استرسقرارگرفته اند. لذا مطالعه حاضر باهدف تعیین تجربیات روانشناختی مراقبین سلامت بیماران مبتلا به کووید با مروری بر مطالعاتگذشته انجام گرفته است.روش جستجو: این مطالعه با مروری برپایگاه های داده ای Google scholar ، Scopus, Sciencedirect ، PubMedبا کلید واژه های کرونا ویروس ۲۰۱۹ ، تجربیات روانشناختی ، مراقبین سلامتی ، در بازه زمانی ۲۰۲۱ - ۲۰۱۸ و با استفاده ازمعیارهای ورودی چون دسترسی به متن کامل مقالات ، استخراج مقالات در بازه ی زمانی مذکور و در نظر گرفتن مقالاتی کهبه بررسی شیوع این ویروس به عنوان بیماری نو ظهور در سراسر جهان پرداخته بودند ، توسط محقق انجام شد . در ابتداتعداد ۲۰ مقاله استخراج شد که پس از بررسی اولیه و با در نظر گرفتن عنوان مطالعه ، ۱۰ مقاله به دلیل مرتبط نبودن باعنوان از روند مطالعه حذف شدند و ۵ مقاله نیز به دلیل نداشتن معیارهای ورود حذف و در نهایت پس ازغربالگری نهایی ، تعداد۵ مقاله به مطالعه وارد و مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: به زعم شواهد بدست امده از مطالعات صورت گرفته توسط محققین ، روند رو به رشد بیماری، افزایش تعداد بیماران،ناشناخته بودن بیماری و عدم آگاهی از آن ، فرسودگی جسمی ناشی از فشار کاری و لباس های مخصوص، امکانات ناکافی، ترساز آلوده شدن و آلوده کردن دیگران ، احساس ناتوانی در رسیدگی به شرایط بیماران و مدیریت روابط در این شرایط بحرانی،کادر درمان را با مشکلات روحی -روانی نظیر ترس، اضطراب و درماندگی روبرو کرده است. همچنین نتایج نشان داد، پرسنلیکه افراد مسن و کم سن در خانواده خود دارند با استرس و نگرانی های بیشتری مواجهه هستند. در عین حال ایجاد سیستمپشتیبانی مانند تهیه امکانات، ارائه آموزش های لازم، تخصیص مناسب منابع انسانی، ارائه خدمات مراقبت از سالمندان و نوزادانخانواده کارکنان می تواند در کاهش فشار های روحی روانی آنها موثر باشد.نتیجه گیری : با توجه به اپیدمی ویروس کرونا و نقش پررنگ کادر درمان، آنها در معرض مشکلات روانشناختی بوده و باتوجهبه تاثیر این مشکلات بر زندگی فردی و حرفه ای کادر درمان، این مسئله می بایست مورد توجه مسئولین قرارگیرد تا امکاناتیجهت بهبود سلامت روان و کاهش استرس های آنان اتخاذ نمایند.

Authors

ناهید محمودی

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی ،دانشگاه علوم پزشکی ابادان ،ابادان ،ایران

راضیه شیرزادگان

کارشناسی ارشد پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، مرکزتحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت ،دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران