Year: 1393
Publish place: Journal of Mashhad Medical Council، Vol: 18، Issue: 2
COI: JR_JMMC-18-2_004
Language: PersianView: 57
This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این Paper را که دارای 5 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
Authors
Abstract:
پیش زمینه: پزشکی خانواده یکی از رشته های تخصصی بین رشته ای است. در این مطالعه، خصوصیات دوره آموزشی این رشته در کشورهای مختلف معرفی و تلاش های صورت گرفته برای راه اندازی این رشته در ایران شرح داده شده است. روش ها: در این مطالعه توصیفی خصوصیات برنامه ی آموزشی، ساعات کاری، میزان درآمد، مزایا و طول مدت تحصیل در کشورهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: این رشته برای اولین بار در سال ۱۹۶۹ به عنوان بیستمین رشته تخصصی مستقل در ایالات متحده معرفی شد. هدف از این رشته، تربیت پزشکان متخصصی است که مراقبت های شخصی، جامع و مداومی برای افراد تحت پوشش در زمینه خانواده و جامعه فراهم می کنند. این رشته در حقیقت به ارائه خدمات بهداشت و مراقبت های پزشکی همه جانبه در مورد همه بیماری ها، تمام اعضای بدن و در تمام سنین، توسط پزشک متخصص اختصاص دارد. اساس این رشته بر ارتقای سلامت، بهبود شیوه زندگی و پیشگیری از بیماری ها استوار است. دوره آموزشی این رشته در اکثر کشورها بین ۳ تا ۵ سال است. کانادا با ۲ سال کوتاهترین دوره آموزشی را دارد. در ایران، برای پاسخگویی بهتر به نیازهای بهداشتی- درمانی جامعه، رشته پزشکی خانواده (در مقطع مدیریت عالی) در سال ۱۳۸۸توسط تعدادی از دانشگاه های علوم پزشکی کشور از جمله دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای اولین بار راه اندازی شد. شکل ارائه ی این رشته در کشور تلفیقی از حضوری و مجازی است. آموزش این رشته تاکنون به صورت دوره مدیریت عالی (MPH) ارائه شده و به صورت دوره ۵ ساله دستیاری تدوین گردیده اما تاکنون اجرایی نشده است. نتیجه گیری: هر کشور بر اساس سیاست ها و راهبردهای بهداشتی ودرمانی، و با توجه به نیازهای نظام سلامت و شرایط اقتصادی و اجتماعی، تخصص های مورد نیاز خود را تعریف می نماید. در ایران، با توجه به اصلاحات و تحول صورت گرفته در نظام سلامت و نیاز به پیاده سازی نظام ارجاع برای ارائه خدمات تخصصی پزشکی به سطوح مختلف جامعه، توجه به راه اندازی کامل رشته تخصصی پزشکی خانواده بیش از پیش احساس می شود.
Keywords:
Paper COI Code
This Paper COI Code is JR_JMMC-18-2_004. Also You can use the following address to link to this article. This link is permanent and is used as an article registration confirmation in the Civilica reference:https://civilica.com/doc/1262443/
How to Cite to This Paper:
If you want to refer to this Paper in your research work, you can simply use the following phrase in the resources section:نعمتی، مریم و طالبی، مهدی و عابدی، فرشید و مردانی، آرمین،1393،تخصص پزشکی خانواده، نیاز جامعه امروز ایران،https://civilica.com/doc/1262443
Research Info Management
اطلاعات استنادی این Paper را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
Scientometrics
The specifications of the publisher center of this Paper are as follows:
In the scientometrics section of CIVILICA, you can see the scientific ranking of the Iranian academic and research centers based on the statistics of indexed articles.
Share this page
More information about COI
COI stands for "CIVILICA Object Identifier". COI is the unique code assigned to articles of Iranian conferences and journals when indexing on the CIVILICA citation database.
The COI is the national code of documents indexed in CIVILICA and is a unique and permanent code. it can always be cited and tracked and assumed as registration confirmation ID.