تاثیر فعالیت بدنی اجباری تردمیل در دوران نوجوانی بر روی علائم افسردگی و فاکتورهای التهابی مغز رت های نر بالغ دچار استرس جدایی از مادر
Publish place: Ebnesina، Vol: 19، Issue: 4
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 147
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SINA-19-4_001
تاریخ نمایه سازی: 10 شهریور 1400
Abstract:
مقدمه: تجربه استرس اولیه در دوران کودکی می تواند اثرات زیان بخشی بر مغز و رفتار در ارتباط با ایجاد افسردگی داشته باشد. همچنین پاسخ های ایمنی التهابی در ارتباط با پاتوفیزیولوژی افسردگی گزارش شده اند و بسیاری از مطالعات تاثیرات مثبت فعالیت بدنی را در برابر استرس گزارش داده اند. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر فعالیت بدنی بر روی علائم افسردگی و فاکتورهای التهابی مغز انجام شد.
روش بررسی: در این پژوهش استرس جدایی از مادر بر روی رت به عنوان یک مدل حیوانی معتبر از سختی های اولیه زندگی اعمل شد و رت ها از روز ۲ تا ۱۴ به مدت ۱۸۰ دقیقه از مادرشان جدا شدند. در روز ۲۸ این آزمودنی ها به صورت تصادفی به ۴ گروه (کنترل، جدایی از مادر، تمرین اجباری، فلوکستین) تقسیم شدند و به صورت ۴ تایی تا روز ۲۸ در قفسنگهداری شدند. در روز ۶۰ رفتارهای شبه افسردگی به وسیله آزمون های جعبه باز، شنای اجباری، افشانه قندی و ترجیح سوکروز اندازه گیری شد. همچنین بررسی بیان ژن های IL۱β و IL-۶ در هیپوکامپ با استفاده از Real time–PCR انجام شد.
یافته ها: رفتارهای شبه افسردگی متعاقب استرس جدایی از مادر با استفاده از آزمون های رفتاری در رت ها به دست آمد. فقط در گروه فلوکستین به طور معنی دار رفتارهای افسردگی بهبود یافت (۰۵/۰>p). افزایش بیان ژن های IL۱β و IL-۶ در گروه جدایی از مادر دیده شد که در هر دو گروه فلوکستین و تمرین اجباری کاهش بیان این ژن های به وجود آمد (۰۵/۰>p).
بحث و نتیجه گیری: ما دریافتیم که تمرینات اجباری در دوران نوجوانی قادر به تغییر رفتارهای شبه افسردگی نیست با این وجود تمرین اجباری توانست تغییر معنی داری در سطوح سلولی و مولکولی ایجاد کند.
Keywords:
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :