CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

موانع مجازات های جرایم کیفری

عنوان مقاله: موانع مجازات های جرایم کیفری
شناسه ملی مقاله: LPHCONF02_078
منتشر شده در دومین کنفرانس حقوق،علوم سیاسی و علوم انسانی در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

هادی داودی - Master graduate in Law Department of Economicslaw,school of law۱Masters ,sabzevar branch of IsIamic Azad university of khorasan Razavi Iran

خلاصه مقاله:
موانع اجرای مجازات یکی از تاسیسات حقوق کیفری می باشد. مانع اجرا به معنی این است که بعد از ثبوت جرم به خاطر عارض شدن عواملی مانند عفو و گذشت مجنی علیه یا اولیا دم و صلح، قصاص اجرا نشد و ساقط می گردد. عفو، صلح، فوت جانی، رجوع شهود از شهادت از جمله عوامل مشترک ساقط کننده مجازات می باشند. تعارض اقاریر، ارث قصاص و اثبات قتل بر دو متهم با بینه از موانع اجرای مجازات می باشند. ماده ۱۳۱۹ قانون مدنی در بیانی مطلق، رجوع شاهد از شهادت را سبب ترتیب اثرندادن به شهادت، معرفی کرده است و از توضیح بیشتر درباره آثار چنین رجوعی، خودداری کرده است. در فقه، فقها در تبیین آثار رجوع شاهد از شهادت، نسبت به اعتبار شهادت و حکم صادرشده براساس آن و مسئولیت شاهد رجوع کننده، اهتمام ورزیده اند و حالت های گوناگون را مورد توجه قرار داده اند. در شرایط اجمال و سکوت قانون درباره موضوع مورد بحث، راه حل های مطرح شده در فقه به استناد اصل ۱۶۷ قانون اساسی و ماده ۳ قانون آیین دادرسی مدنی، در حقوق قابل اجراست.

کلمات کلیدی:
موانع اجرای مجازات(obstacles to punishment) ، حقوق کیفری (Criminal justice)، عفو و گذشت (pardon and pass)، رجوع شهود از شهادت(seetestimony of testimony)

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1266242/