Year: 1400
Publish place: Environmental Sciences، Vol: 19، Issue: 2
COI: JR_SCJS-19-2_004
Language: PersianView: 130
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این Paper را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
Authors
Abstract:
سابقه و هدف: با توجه به کمبود منابع آب در بسیاری از منطقههای کشور، نیاز روزافزون بخش های مختلف به آب، افزایش حجم فاضلاب های شهری، برنامه ریزی جهت استفاده از پساب تصفیه خانه های فاضلاب شهری با لحاظ کردن جنبه های محیط زیستی بهعنوان راهکاری مناسب برای جبران بخشی از این کمبودها و همچنین کاهش آلودگی ها مورد توجه می باشد. پساب فاضلاب شهری بازیافت شده با مزایا و خطرات زیادی برای سلامت انسان و محیط زیست همراه است. تحقیق حاضر با هدف ارزیابی ریسک کاربرد پساب در بخش های متقاضی با توجه به اولویت کاهش خطرهای استفاده از آن انجام گرفته است. مواد و روش ها: مقاله حاضر در سال ۱۳۹۵ با هدف ارزیابی ریسک کاربردهای پساب خروجی از تصفیه خانه شمال اصفهان انجام شد. اطلاعات آماری کیفیت پساب از نتایج آزمایشگاه های سازمانها و ارگان های مربوطه بهصورت ماهانه جمع آوری و میانگین گیری شد. با درنظر گرفتن ۶ پارامتر کیفی مهم (PH، COD، BOD، TSS، TDS و TC) و با استفاده از استانداردهای محیط زیستی مرتبط با این پارامترها، سنجهای برای ارزیابی کیفیت فاضلاب تصفیه شده با عنوان سنجه جامع آلودگی (CPI)۱ مورد بررسی قرار گرفت. سپس با استفاده از مطالعات کتابخانه ای، مطالعات منطقه ای و همچنین نشست های تخصصی با کارشناسان مطلع از وضعیت پساب خروجی از این تصفیه خانه چک لیست خطرها و چک لیست کنترل در قالب پرسشنامه تهیه شد. چک لیست ها توسط ۶۹ کارشناس خبره تکمیل شد و با تعمیم روش فرانک و مورگان سنجه ریسک (RI)۲ برای کاربردهای نهفته پساب در منطقه مطالعاتی محاسبه و با سنجه آلودگی مقایسه شد. نتایج و بحث: نتایج چک لیست های تکمیل شده نشان داد، بخش کشاورزی بیشترین نمره خطر را در مقابل بخش صنعت و بخش صنعت بیشترین نمره کنترل را در مقابل بخش کشاورزی داشته است. بهطور کلی میانگین نمره موارد ششگانه چک لیست خطرها در بخش کشاورزی از تمام بخشها بیشتر می باشد و خطرهای وارده بر انسان در هر چهار بخش نسبت به دیگر خطرها نمره بالاتری دارد. مقایسه استانداردهای کیفی استفاده از پساب و کیفیت پساب خروجی تصفیه خانه نیز نشان داد که پارامتر کلیفرم اندازه گیری شده نسبت به بقیه پارامترها بیشترین فاصله را با حد استاندارد خود دارد، بنابراین اهمیت بالای این پارامتر در سلامت عمومی و ایمنی جامعه در محاسبه دو سنجه آلودگی و ریسک تاثیر زیادی داشته است. بهطوریکه سنجه ریسک برای چهار بخش کشاورزی، فضای سبز، منابع طبیعی و صنعت به ترتیب ۵۴.۷۱ درصد، ۲۳.۹۷ درصد، ۱۵.۱ درصد، ۶.۲۲ درصد و سنجه نسبی آلودگی به ترتیب ۴۳ درصد، ۲۸ درصد، ۲۱ درصد و ۸ درصد بهدست آمد. نتایج این دو سنجه بهطور کامل با هم مطابقت دارد و بخش کشاورزی دارای بیشترین سنجه آلودگی و ریسک بوده و اولویت کاهش ریسک را به خود اختصاص می دهد و کاربرد پساب به ترتیب در بخش های صنعت، منابع طبیعی و فضای سبز بحرانهای کمتری برای انسان و محیط در پی خواهد داشت. نتیجه گیری: بنابر نتایج این تحقیق، استفاده از پساب تصفیه خانه شمال در شرایط موجود برای مصرفهای صنعتی و منابع طبیعی (احیای بیابان ها) نسبت به مصرفهای کشاورزی و آبیاری فضای سبز خطرهای کمتری دارد. بهطور کلی کاربرد پساب در صنایع آب بر و کاشت گیاهان غیرمثمر، افزایش دسترسی کشاورزان به منابع آبی با کیفیت بهتر و افزایش سلامت انسان و محیط زیست را به همراه خواهد داشت.
Keywords:
Paper COI Code
This Paper COI Code is JR_SCJS-19-2_004. Also You can use the following address to link to this article. This link is permanent and is used as an article registration confirmation in the Civilica reference:https://civilica.com/doc/1269090/
How to Cite to This Paper:
If you want to refer to this Paper in your research work, you can simply use the following phrase in the resources section:واثقی، الهه و زارع مهرجردی، محمدرضا و نیکویی، علیرضا و مهرابی بشر آبادی، حسین،1400،ارزیابی ریسک مصرف های پساب خروجی از تصفیه خانه های فاضلاب شهری (مطالعه موردی: تصفیه خانه شمال شهر اصفهان)،https://civilica.com/doc/1269090
Research Info Management
اطلاعات استنادی این Paper را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
Scientometrics
The specifications of the publisher center of this Paper are as follows:
In the scientometrics section of CIVILICA, you can see the scientific ranking of the Iranian academic and research centers based on the statistics of indexed articles.
Share this page
More information about COI
COI stands for "CIVILICA Object Identifier". COI is the unique code assigned to articles of Iranian conferences and journals when indexing on the CIVILICA citation database.
The COI is the national code of documents indexed in CIVILICA and is a unique and permanent code. it can always be cited and tracked and assumed as registration confirmation ID.