شناسایی مولفه های بهسازی منابع انسانی با تاکید بر نظام شایسته سالاری در ادرات دولتی ایران

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 373

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PUBL-10-4_007

تاریخ نمایه سازی: 24 شهریور 1400

Abstract:

هدف: پژوهش حاضر با هدف شناسایی مولفه های بهسازی منابع انسانی با تاکید بر نظام شایسته سالاری در اداره های دولتی ایران انجام شد. طراحی/ روش­ شناسی/ رویکرد: این پژوهش جزو پژوهش­ های کیفی به ­شمار می رود. جامعه آماری پژوهش، گروه تصمیم شامل خبرگان دانشگاهی و سازمانی است که به شیوه غیرتصافی (هدفمند) و روش گلوله ­برفی به تعداد ۳۵ نفر انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، مصاحبه ­های نیمه­ ساختار یافته است که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش کدگذاری استفاده شد. یافته ­های پژوهش: طبق یافته­ ها ۲۳ شاخص با ۷ مولفه شایسته خواهی، شایسته سنجی، شایسته گزینی، شایسته گیری، شایسته گماری، شایسته داری و شایسته پروری برای مدل شایسته سالاری شناسایی و تایید شد. ۱۸ شاخص با ۵ مولفه آموزش، کارراهه شغلی، ارزیابی عملکرد، انضباط و نظام پاداش برای بهسازی منابع انسانی شناسایی و تایید شد. محدودیت­ ها و پیامدها: متغیرهای مختلف مزاحم، مانند آموزش منابع انسانی، در این پژوهش مورد مطالعه قرار نگرفته و در پژوهش های بعدی باید شایسته­ سالاری و بهسازی منابع انسانی از این نظر مورد مطالعه قرار گیرد. پیامدهای عملی: شناخت مولفه ­های بهسازی منابع انسانی با رویکرد شایسته­ سالاری به سازمان ­های دولتی کمک می­ کند تا با توجه به نیاز و بر اساس عملکرد بهتر، افراد را به سمت ­های مختلف منتصب کنند. ابتکار یا ارزش مقاله: این پژوهش به روش کیفی صورت گرفت و به همین دلیل با خبرگان دانشگاهی و سازمانی مصاحبه شد و مولفه­ ها به ­طور ­جامع بررسی شدند؛ بنابراین از این نظر دارای نوآوری است؛ زیرا پژوهشی که به­ طور جامع به این موضوع پرداخته باشد، پیدا نشد.

Authors

الهام سرشار

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی، گرایش منابع انسانی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علی آباد کتول، ایران، علی آباد کتول

روح اله سمیعی

گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علی آباد کتول، ایران، علی آباد کتول

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Abili, Kh. (۲۰۰۵). The Necessity of Discussing Competency Development in ...
  • Castilla, E. J., & Benard, S. (۲۰۱۰). The paradox of ...
  • Chang, S., Morahan, P. S., & Magrane, D., et al. ...
  • Cortázar, J. C., Fuenzalida, J., Lafuente, M. (۲۰۱۶) Merit-based Selection ...
  • Damavandi, A. (۲۰۱۳). Investigating the Relationship between In-Service Training, Service ...
  • Haghighan, M., & Bayani, P. (۲۰۱۵). Factors Affecting Competency in ...
  • Mohajeran, B., Alizadeh, S. and Shirzad, H. (۲۰۱۳). Training and ...
  • نمایش کامل مراجع