بررسی سطح دانش، نگرش و عملکرد نمونه های جامعه ایرانی در خصوص غذای حلال با تاکید بر گوشت و فرآورده های آن

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 202

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JHALAL-4-2_005

تاریخ نمایه سازی: 24 شهریور 1400

Abstract:

مقدمه: تصویب کلیه قوانین و مقررات در ایران، منطبق با احکام شرع مقدس اسلام صورت میگیرد، و شناخت تصویر ذهنی مصرف کنندگان از برند حلال، به درک رفتار آنها کمک کرده و فعالیت در بازار حلال را برای شرکتها و موسسات تجاری تسهیل میکند.روش ها: این پژوهش یک نوع پژوهش بنیادی-کاربردی و یک مطالعه توصیفی- مقطعی بود که در سال ۱۳۹۹ به روش نمونهگیری تصادفی ساده خوشه ای بر روی مردم سطح جامعه کشور ایران انجام شد، دارای نتایج بالفعل بوده که بلافاصله پس از اتمام مطالعه قابل استفاده و تعمیم است.نتایج: منبع اخذ اطلاعات افراد درخصوص غذای حلال با توجه به پاسخهای اخذ شده بیشتر (۴۵.۸ درصد) مربوط به شنیدن از اطرافیان و دیگران بود. بین سطح آگاهی با جنس رابطه معنیداری وجود دارد (۰.۰۴۶ (P= و مردان مورد مطالعه دارای سطح آگاهی بیشتری نسبت به زنان داوطلب هستند بین سطح آگاهی با داشتن شغل مرتبط با مواد غذایی ( ۰.۰۰۶P=) رابطه معنی داری وجود دارد و افراد دارای شغل مرتبط با مواد غذایی مورد مطالعه دارای سطح آگاهی بیشتری نسبت به افرادی دارای شغل غیرمرتبط با مواد غذایی هستند. هچنین بین سطح آگاهی با داشتن تحصیلات مرتبط با مواد غذایی         (۰.۰۰۱(P=  و داشتنن آموزش مرتبط با حلال (۰.۰۱۷ P=) رابطه معنی داری وجود دارد. و افراد دارای تحصیلات مرتبط با مواد غذایی و آموزش مرتبط با حلال مورد مطالعه دارای سطح آگاهی بیشتری نسبت به افرادی دیگر هستند. بین عملکرد با آگاهی و نگرش همبستگی مثبت و مستقیم وجود دارد (به ترتیب P=۰.۰۲۱ و P=۰.۰۲۹، به نحوی که با افزایش آگاهی و نگرش؛ شاهد افزایش عملکرد هستیم. نتیجه گیری: آگاهی از سطح دانش، نگرش و عملکرد مردم کشور میتواند زیر بنای انجام دیگر مطالعات و اقدامات در حوزه قانونگذاری، تدوین مطالب آموزشی، برگزاری دورههای آموزشی و بازآموزی مرتبط با غذای حلال باشد. 

Authors

انعام شکری

مرکز آموزشی فرآورده های گوشتی دانشگاه جامع علمی – کاربردی، تهران، ایران. انجمن صنفی آزمایشگاه های دامپزشکی کشور، تهران، ایران.

سهیل اسکندری

مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران. مرکز تحقیقات بیماری های مشترک انسان و حیوان، گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی

امیر تبارکی

مرکز آموزشی فرآورده های گوشتی دانشگاه جامع علمی – کاربردی، تهران، ایران.

عبدالرضا دغاغله

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، خوزستان، ایران.