CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی رابطه بین افزایش غلظت BPA و تاثیر آن بر روی تغییرات بیان ژن های Notch۱-۳ و Caspase۳/۷ در سلول های کومولوس زنان نابارور با پاسخ ضعیف تخمدان

عنوان مقاله: بررسی رابطه بین افزایش غلظت BPA و تاثیر آن بر روی تغییرات بیان ژن های Notch۱-۳ و Caspase۳/۷ در سلول های کومولوس زنان نابارور با پاسخ ضعیف تخمدان
شناسه ملی مقاله: JR_SJOAP-11-42_003
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

سمیه افتاب سواد - دانشجوی دکتری، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
زهرا نورمحمدی - دانشیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
اشرف معینی - استاد، گروه غدد درون ریز و ناباروری زنان، مرکز تحقیقات پزشکی باروری، موسسه زیست پزشکی باروری رویان، تهران، ایران.
مرتضی کریمی پور - استاد، گروه پزشکی مولکولی، مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
هدف: هدف این پژوهش بررسی رابطه بین غلظت BPA موجود در مایع فولیکولی و تاثیر آن بر روی تغییرات بیان ژن هایNotch۱، Notch۲، Notch۳، Caspase-۳ و Caspase-۷ در سلول های کومولوس زنان نابارور با پاسخ تحریک ضعیف تخمدان (POR Response) به دنبال تحریک تخمدانی با پروتکل آنتاگونیست هورمون آزادکننده گنادوتروپین (GnRH) است.مواد و روش: این مطالعه مورد-شاهدی بر روی ۸۰ بیمار زن POR با سن کم تر از ۳۵ سال انجام شد که در روز پانکچر تخمدان دارای ۹-۴ تخمک بالغ بودند. بیماران در دو گروه دسته بندی شدند. گروه اول شامل ۴۰ زن POR بودند که از ظروف پلاستیکی استفاده می کردند و گروه دوم شامل ۴۰ زن POR بودندکه استفاده کم تری از ظروف پلاستیکی داشتند. تغییرات بیان ژن در سلول های کومولوس با استفاده ازReal time PCR ارزیابی شد.نتایج: میزان بیان ژن هایNotch۱، Notch۲ و Notch۳ در گروه اولیه به طور معنی داری کم تر از گروه دوم بود (۰۵/۰ .(p< در مقابل، میزان بیان Caspase-۳ و Caspase-۷ در بیماران POR در گروه اول در مقایسه با گروه دوم بالاتر بود (۰۵/۰ .(p<از طرف دیگر، همبستگی آماری معنی داری (۰۵/۰ (p<بین سطح بیان ژن هایNotch۱، Notch۲، Notch۳، Caspase-۳ و Caspase-۷ با کیفیت تخمک بین دو گروه وجود داشت. میزان غلظت BPA در مایعات فولیکولی گروه اول در مقایسه با گروه دوم بیشتر بود (۰۵/۰ .(p<نتیجه گیری: تغییرات بیان ژن های مورد مطالعه در بیماران POR با افزایش غلظت BPA ارتباط مثبت معناداری دارد. افزایش غلظت  BPAرا می توان به عنوان یک عامل موثر در کاهش تولیدمثل و کاهش رشد تخمک در نظر گرفت. 

کلمات کلیدی:
تولیدمثل, رشد تخمک, کیفیت جنین, غلظت BPA

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1271366/