CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی خواص ضدمیکروبی و قابلیت زنده مانی Lactobacillus plantarum LZ۹۵ در شرایط اسیدی و صفراوی

عنوان مقاله: بررسی خواص ضدمیکروبی و قابلیت زنده مانی Lactobacillus plantarum LZ۹۵ در شرایط اسیدی و صفراوی
شناسه ملی مقاله: JR_IFST-17-4_008
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

الهه عیسوند حیدری - گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
حسین جوینده - گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
محمد حجتی - گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
بهروز علیزاده بهبهانی - گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
محمد نوشاد - گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.

خلاصه مقاله:
پروبیوتیکها، مکملهای غذایی و میکروارگانیسمهای زندهای هستند که در صورت مصرف، اثرات مفیدی بر سلامتی میزبان ایجاد می کنند. از جمله اثرات سلامتبخش آن ها میتوان به متعادل کردن میکروفلور روده، پیشگیری از سرطان و اسهال، کاهش کلسترول و فشارخون، اصلاح عدم تحمل لاکتوز، بهبود سیستم ایمنی، کاهش نشانههای آلرژیک، مهار میکروارگانیسمهای بیماریزا و غیره اشاره نمود. هدف از این پژوهش، بررسی قابلیت زنده مانی لاکتوباسیلوس پلانتاروم LZ۹۵ نسبت به اسید (pHهای ۵/۲، ۵/۳ و ۵)، توانایی رشد آن در غلظتهای مختلف نمکهای صفراوی (۲/۰، ۵/۰، ۸/۰، ۲/۱ و ۳ درصد)، مقاومت آن نسبت به آنتیبیوتیکهای کلرامفنیکل، تتراسایکلین، پنیسیلین و جنتامایسین و بررسی فعالیت ضدمیکروبی آن در برابر لیستریا اینوکوا، استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا و اشرشیا کلی به روش لکهگذاری بود. نتایج نشان داد که باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم در pHهای ۵/۳ و ۵ بهترتیب ۳۵/۸۵ و ۶۹/۹۷ درصد قابلیت زنده مانی داشت. نتایج نشان داد که باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم در تمامی غلظتهای نمک صفراوی مورد آزمایش (۲/۰، ۵/۰، ۱/۰، ۲/۱ و ۳ درصد) قادر به رشد بود. لاکتوباسیلوس پلانتاروم نسبت به آنتی بیوتیک های رایج درمانی حساس بود. هاله عدم رشد میکروبی در برابر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی، سودوموناس ائروژینوزا و لیستریا اینوکوا به ترتیب۳۰/۱۱، ۷، ۷۰/۱۰ و ۹۰/۸ میلی متر بود. با توجه به قابلیت زنده مانی مناسب سویه لاکتوباسیلوس پلانتاروم در شرایط اسیدی و صفراوی و همچنین فعالیت ضدمیکروبی آن علیه باکتری های بیماری زای غذازاد، پیشنهاد می شود بعد از انجام تست های تاییدی بیشتر از این سویه به عنوان مکمل پروبیوتیکی در کشت های تخمیری و یا به عنوان کشت همراه در فرایند تولید محصولات غذایی تخمیری استفاده گردد.

کلمات کلیدی:
لاکتوباسیلوس پلانتاروم, نمک های صفراوی, مقاومت به آنتی بیوتیک, روش لکه گذاری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1271865/