CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی چرایی موانع عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا بر اساس هویت و معیارهای ارزشی-هنجاری این اتحادیه

عنوان مقاله: بررسی چرایی موانع عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا بر اساس هویت و معیارهای ارزشی-هنجاری این اتحادیه
شناسه ملی مقاله: JR_SCJPO-8-2_004
منتشر شده در در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

رضا صولت - دکتری تخصصی روابط بین الملل، گروه روابط بین الملل، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
عبدالعلی قوام - استادگروه روابط بین الملل ، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
اتحادیه اروپا بازیگری مهم و اثرگذار در جامعه جهانی محسوب می­شود که عضویت در آن بخشی از آمال و آرزوهای جمهوری ترکیه محسوب می­شود. هویت متفاوت دو بازیگر در این میان و تغیر معیارها از مادی به ارزشی- هنجاری باعث شده تا روند عضویت ترکیه با موانعی روبه­رو گردد. بر این اساس، پرسش اصلی این است که هویت و قدرت ارزشی- هنجاری اتحادیه اروپا چه تاثیری بر روند عضویت ترکیه در این اتحادیه داشته است؟ بدین منظور، تحلیل پژوهش حاضر بر مبنای نظریه سازه­ انگاری صورت گرفته است. فرضیه پژوهش که نهایتا مورد تایید قرار گرفت نیز از این قرار است: «هویت متفاوت و قدرت ارزشی- هنجاری اتحادیه اروپا، مانند حقوق بشر، انتخابات آزاد، دفاع از حقوق اقلیت­ها، دموکراسی و ساختارهای دموکراتیک، صلح و ثبات و غیره موجب شده است که عضویت ترکیه در این اتحادیه طولانی­مدت شود و پذیرش ترکیه بدون رسیدن به نگاه واحد هویتی در درون اتحادیه و تعریف یکسان دو بازیگر از معیارهای ارزشی- هنجاری، ممکن نخواهد بود. تمرکز بر ارزش­ها و هنجارها، موقعیت بی­ بدیلی را برای اتحادیه اروپا می­ تواند رقم بزند که جلوه یک «بازیگر خوب» یا «بازیگر خیر» در اذهان و افکار عمومی جهان پررنگ ­تر شود. اتحادیه اروپا نمی ­خواهد با عضویت ترکیه در جمع خود، این ذهنیت را برهم زده و مستقیم خود را وارد انواع چالش­ها از جمله چالش هویتی نماید.

کلمات کلیدی:
اتحادیه اروپا, ترکیه, قدرت ارزشی- هنجاری, هویت اتحادیه اروپا, موانع عضویت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1274162/