بررسی مدل علی گرایش به رفتار پرخطر نوجوانان بر اساس باورهای فراشناختی و سبکهای هویت با میانجی گری افکار منفی تکرار شونده و تاب آوری

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 606

This Paper With 34 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CCP-12-47_005

تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1400

Abstract:

هدف: شیوع رفتارهای پرخطر در جوامع یکی از موارد جدی تهدید کننده سلامت است. بنابراین، هدف از این پژوهش بررسی مدل علی گرایش به رفتار پرخطر نوجوانان بر اساس باورهای فراشناختی و سبکهای هویت با میانجیگری افکار منفی تکرار شونده و تابآوری بود. روش شناسی: روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشآموزان دختر دوره دوم متوسطه شهر کرج بودند. ۳۶۰ نفر از این افراد بر اساس دیدگاه کلاین و به شیوه نمونهگیری دسترس انتخاب شدند. نمونه پژوهش به مقیاس های خطرپذیری نوجوانان ایرانی زاده محمدی، احمد آبادی و حیدری، باورهای فراشناختی کارترایت-هاتون و ولز، سبک های هویت برزونسکی و همکاران ، افکار تکرار شونده مک اوی، مولدز و ماهونی(۲۰۱۴) و تاب آوری کانر و دیویدسون(۲۰۰۳) پاسخ دادند. یافتهها: نتایج نشان داد که بین باورهای فراشناختی و سبک هویت هنجاری، هویت سردرگم-اجتنابی و افکار منفی تکرار شونده با گرایش به رفتار پرخطر نوجوانان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین یافته ها نشان داد که بین هویت اطلاعاتی، تعهد هویت، تاب آوری با گرایش به رفتار پرخطر نوجوانان رابطه منفی و معناداری وجود دارد. افزون بر این، نتایج مدل یابی علی معادلات ساختاری نشان داد که باورهای فراشناختی و سبکهای هویت به طور مستقیم و غیرمستقیم با میانجیگری افکار منفی تکرار شونده و تاب آوری با گرایش به رفتار پرخطر رابطه دارند. نتیجه گیری: بر اساس یافته های پژوهش افکار منفی تکرار شونده و تاب آوری می توانند در رابطه بین باورهای فراشناختی و سبکهای هویت با گرایش به رفتار پرخطر نقش میانجی داشته باشند.

Authors

معصومه جوهری فرد

دانشجوی دکتری مشاره دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز

کیانوش زهرا کار

دانشیار گروه مشاوره دانشگاه خوارزمی

نورعلی فرخی

دانشیار گروه روان سنجی دانشگاه علامه طباطبائی

مژگان مردانی راد

استادیار گروه روان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :