CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی عملکرد نیروگاه های برق بادی کشور در تولید انرژی و کاهش نشر گاز co۲ حاصل از سوخت های فسیلی( مطالعه موردی: نیروگاه برق بادی بینالود)

عنوان مقاله: بررسی عملکرد نیروگاه های برق بادی کشور در تولید انرژی و کاهش نشر گاز co۲ حاصل از سوخت های فسیلی( مطالعه موردی: نیروگاه برق بادی بینالود)
شناسه ملی مقاله: ICSDA05_437
منتشر شده در پنجمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

زینب کریمی اصل - کارشناس ارشد آلودگی های محیط زیست- دانشکده محیط زیست کرج،
محمد طلائیان عراقی - استادیار دانشکده محیط زیست کرج،
حمید سرخیل - دانشیار دانشکده محیط زیست کرج،
علی احسانی افراکتی - کارشناس ارشد عمران محیط زیست- دانشکده محیط زیست کرج

خلاصه مقاله:
توسعه و پیشرفت علم و فن آوری در جهان امروز ظاهرا آسایش و رفاه زندگی بشر را موجب شده است. اما این توسعه یافتگی، مشکلات تازه ای را نیز برای بشر به وجود آورده است که از آن جمله می توان به آلودگی محیط زیست، تغییرات گسترده آب و هوایی در زمین و غیره اشاره نمود. به ویژه می دانیم که سوخت های فسیلی سرمایه های ارزشمند ملی و حیاتی کشور می باشند که مصرف غیربهینه از آنها گاهی زیان های جبران ناپذیری را ایجاد می کند از جمله، آلودگی های زیست محیطی، نشر بالای گاز کربن دی اکسید و اثر گلخانه ای و غیره . اما بهترین راه حلی که اکثر دانشمندان به جای استفاده از سوخت های فسیلی پیشنهاد کرده اند استفاده از انرژی های پاک یا تجدید پذیر مانند انرژی بادی، انرژی خورشیدی، انرژی زمین گرمایی و غیره می باشد. این انرژی ها برای کشور های در حال توسعه از جاذبه بیشتری برخوردار هستند. در کشور ایران، سازمان انرژی های نو(سانا) به عنوان متولی انرژی های نو در کشور فعالیت وسیعی را آغاز نموده و تاکنون به دست آوردهای مهمی نیز نایل شده است. در این مقاله به بررسی و مطالعه سهم انرژی بادی در ایران و در نیروگاه بادی بینالود واقع در استان خراسان رضوی و در نزدیکی شهر نیشابور پرداخته شده است. این نیروگاه، به عنوان یکی از مهم ترین پیشگامان استفاده از انرژی های نو در ایران شناخته شده، و در سال ۱۳۸۱تا۱سیس شده است. در این مقاله روش مطالعه به این صورت بوده که از سال۱۳۸۶ که تعداد توربین های این نیروگاه به ۴۳ عدد رسیده تا سال ۱۳۹۸ فواید استفاده از توربین های بادی بینالود در کاهش انتشار گاز کربن دی اکسید حاصل از سوخت های فسیلی مورد بررسی قرار گرفته است. چراکه نشر این گاز سمی مضرات بسیاری را به همراه دارد، از مهم ترین آن می توان اثر گلخانه ای را نام برد. و اما این نوع بررسی از نوع بررسی کتابخانه ای و اسنادی بوده است و از سایت ها و مقالات فارسی و انگلیسی و همچنین از پایگاه اطلاعات داده ای سازمان های مختلف نظیر وزارت نیرو، سازمان انرژی های نو و غیره کمک گرفته شده است. نیروگاه بادی بینالود با تعداد ۴۳ عدد توربین ۶۶۰ کیلوواتی در زمینی به مساحت ۷۰۰ هکتار واقع شده است و طبق مطالعات بدست آمده در این مقاله، این نیروگاه با ظرفیت تولید ۲۸.۲ مگاوات برق در سال می تواند از انتشار ۴۰ میلیون متر مکعب گاز کربن دی اکسید در سال جلوگیری کند. و می توان نتیجه گرفت که از سال ۱۳۸۶ تا سال ۱۳۹۸، این نیروگاه توانسته از انتشار۴۸۰ میلیون متر مکعب گاز کربن دی اکسید جلوگیری کند که این سهم، سهم قابل توجهی در کاهش گاز کربن دی اکسید می باشد وبا افزایش تعداد توربین های این نیروگاه می توان به میزان بالاتری از انتشار گاز کربن دی اکسید جلوگیری کرد.

کلمات کلیدی:
انرژی تجدید پذیر، نیروگاه بادی بینالود، سوخت های فسیلی، گاز .co۲

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1276027/