Year: 1400
COI: ICSDA05_652
Language: PersianView: 147
This Paper With 51 Page And PDF Format Ready To Download
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این Paper را که دارای 51 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
Authors
Abstract:
استان خراسان جنوبی یکی از مناطق بسیار خشک و محروم کشور می باشد که در ضمن دارای قنوات زیادی از گذشته های دور تا امروز می باشد. بخش اعظم سرزمین ایران در منطقه خشک و نیمه خشک و در محدوده کمربند بیابانی دنیا قرار گرفته است. براین اساس، خشکی و کم آبی از ویژگی های ذاتی فلات مرکزی ایران است و دسترسی به منابع آب پایدار، مهمترین چالش ساکنان این ناحیه بوده است. ایرانیان باستان با اختراع قنات، شیوه مناسبی از دسترسی به آب را بر اساس اصل احترام به محیط و سازگاری با طبیعت به وجود آوردند که منشا تمدنی درخشانی در فلات مرکزی ایران شد که در برخی منابع از آن به »تمدن کاریزی« یاد می شود . که در برخی منابع از آن به تمدن کاریزی یاد می شود.. نمونه کامل و منحصربه فردی از الگوی توسعه پایدار و احترام به طبیعت و همزیستی با محیط در قناتهای ایران مشاهده می شوند که نقش مهمی در ساختار اجتماعی و اقتصادی مناطق خشک ایفا می کنند. تناسب مالکیت زمین و آب و نظام مهندسی دقیق توزیع آب باعث شده است تا در مناطقی که قناتها وجود دارند نه تنها تنش های اجتماعی بر سر منابع آب قناتها موجود نباشند بلکه این قناتها عامل وحدت و هم بستگی اجتماعی و سرمایه بزرگ اجتماعی برای ساکنان آن مناطق باشند. آنچه را که امروزه توسعه پایدار می نامند، در ساختار و سیستم قنات به خوبی رعایت شده و بر همین اساس، قنات بیش از سه هزار سال کارآمد بوده است. خشکی و کم بارشی ویژگی ذاتی فلات مرکزی ایران بوده و هست و براین اساس، دسترسی به آب پایدار همواره مهم ترین دغدغه ساکنان این ناحیه در طول تاریخ بوده است. ورود فناوری های نوین در بخش استحصال آب های زیرزمینی از نیمه دوم سده بیستم، تهدید بزرگی برای قنات و سیستم و ساختار اجتماعی قنات در فلات مرکزی ایران بود و تمام دستاوردهای چندین هزارساله ایران در حوزه آب و مدیریت آب را مضمحل کرد. در این راستا نویسندگان این مقاله به بررسی ابعاد مختلف قنات ها به عنوان راهکاری با دانش بومی نیاکان در بهره برداری پایدار منابع آبی در مناطق کویری ایران با تاکید بر مرمت آنها و نقشی که در توسعه گردشگری روستایی، اشتغال و امرار معاش پایدار و مهاجرت معکوس به این مناطق در استان خراسان جنوبی می توانند داشته باشند می پردازند.
Keywords:
Paper COI Code
This Paper COI Code is ICSDA05_652. Also You can use the following address to link to this article. This link is permanent and is used as an article registration confirmation in the Civilica reference:https://civilica.com/doc/1276240/
How to Cite to This Paper:
If you want to refer to this Paper in your research work, you can simply use the following phrase in the resources section:گل محمدی، فرهود و طباطبایی، مهدیه و مستقیم، مسعود،1400،قنات راهکاری با دانش بومی نیاکان در بهره برداری پایدار منابع آبی در مناطق کویری ایران (مرمت و گردشگری روستایی آن در خراسان جنوبی)،5th International Congress of Developing Agriculture, Natural Resources, Environment and Tourism of Iran،Tabriz،https://civilica.com/doc/1276240
Research Info Management
اطلاعات استنادی این Paper را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
Scientometrics
The specifications of the publisher center of this Paper are as follows:
In the scientometrics section of CIVILICA, you can see the scientific ranking of the Iranian academic and research centers based on the statistics of indexed articles.
New Papers
- بررسی اثر مرتع کاری بر شکل زیستی و خوش خوراکی گونه های گیاهی در مراتع بلده مازندران
- مقایسه درصد تاج پوشش در قسمت های مرتع کاری شده و مرتع کاری نشده مراتع بلده نور
- بررسی میزان تولید پسماندهای شهری (مطالعه موردی دشت مشهد)
This Papers recently indexed in civilica
New Researchs
- بررسی اقتصادی و تحلیل و مقایسه بین دو سیستم گوگرد زدایی از سوخت مازوت و سولفورزدایی از دود دودکش
- آینده پژوهی توسعه فناوری های اسمز مستقیم در تصفیه فاضلاب های نیروگاهی
- بررسی بازار گردشگری روسیه (ظرفیت ها، موانع و راهکارها)
- بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور (۴۷ . بخش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی)
- الزامات تحقق گام دوم انقلاب (۳ . گردشگری (با محوریت گردشگری خانوادگی))
This Researchs recently indexed in civilica
Share this page
More information about COI
COI stands for "CIVILICA Object Identifier". COI is the unique code assigned to articles of Iranian conferences and journals when indexing on the CIVILICA citation database.
The COI is the national code of documents indexed in CIVILICA and is a unique and permanent code. it can always be cited and tracked and assumed as registration confirmation ID.