CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

گردشگری روستایی گزینه ای راهبردی در اشتغالزایی و توسعه پایدار خراسان رضوی (ظرفیت های موجود و اثرات اقتصادی- اجتماعی- فرهنگی)

عنوان مقاله: گردشگری روستایی گزینه ای راهبردی در اشتغالزایی و توسعه پایدار خراسان رضوی (ظرفیت های موجود و اثرات اقتصادی- اجتماعی- فرهنگی)
شناسه ملی مقاله: ICSDA05_690
منتشر شده در پنجمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

فرهود گل محمدی - استادیار و دکترای رشته ترویج و آموزش کشاورزی و عضو هیئت علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند- و عضو بسیج اساتید استان خراسان جنوبی
مهدیه طباطبایی - دانشجوی دکترای رشته ترویج و آموزش کشاورزی پایدار دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند
مسعود مستقیم - دانشجوی دکترای رشته ترویج و آموزش کشاورزی پایدار دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند- و فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست استان خراسان جنوبی

خلاصه مقاله:
در ایران مسئله توریسم تاکنون جایگاه واقعی خود را نیافته است و علیرغم موقعیت مناسب و مساعد جغرافیائی بین دنیای شرق و غرب و وجود بسیاری از مواهب طبیعی، فرهنگی و اسلامی و انواع جاذبه های قابل عرضه به بازارهای توریستی بین المللی، درآمد ارزی ایران از این بابت بسیار ناچیز بوده و قابل توجه نمی باشد. به اعتقاد برخی از کارشناسان وصاحبنظران در زمینه صنعت توریسم، کمبود امکانات، نبود زیر ساخت های مناسب، تبلیغات اندک ودر بسیاری از مواقع پائین تر از استاندارد های جهانی واتکای بیش از حد به درآمد نفت از عواملی است که باعث عقب ماندگی ایران در عرصه گردشگری شده باشد. این موضوع را نباید از نظر دور داشت کهموفقیت هر برنامه ی روستایی در گرو دیدگاه برنامه ی کلان کشور است و باید برنامه ریزی روستایی به عنوان یک هدف و به صورت زیرمجموعه ای از یک نظام در برنامه ریزی کلان کشور در نظر گرفته شود. لازم به ذکر است که بخش های دولتی و خصوصی، نیازها و انتظارات گسترده گردشگران را باید برآورده کنند و بدین ترتیب به آنها از جهت منابع روستایی و مشارکت در اوضاع اقتصادی - اجتماعی مناسب روستا و جوامع روستایی، اطمینان بخشد. در عین حال لازم است خدمات گردشگری روستا با سایر نیازهای روستا در تناسب باشند. بنابراین ارتباط و همکاری سازنده میان سازمان هایی که با این امر مرتبط هستند، ضروری است. در نهایت گردشگری روستایی در برنامه ریزی روستایی نه تنها تصویری مجازی نخواهد بود، بلکه یکی از الگوهای حقیقی و دست یافتنی است. در این راستا نویسندگان در این مقاله به بررسی اثرات اقتصادی- اجتماعی- فرهنگی گردشگری روستایی به عنوان گزینه ای راهبردی در اشتغالزایی وتوسعه پایدار خراسان رضوی می پردازند.

کلمات کلیدی:
گردشگری روستایی، اشتغالزایی، توسعه پایدار، ظرفیت ها، اثرات، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، خراسان رضوی.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1276277/