تاثیر آموزش بازی های حرکتی موزون مادر-کودک بر کاهش پرخاشگری کلامی و غیرکلامی کودکان

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 251

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CHILD-7-3_019

تاریخ نمایه سازی: 6 مهر 1400

Abstract:

زمینه و هدف: پرخاشگری یکی از عمده ترین مشکلات رفتاری در کودکان است که بیشتر نتیجه خانواده های سازمان­نایافته، ساختار ناسالم، و نحوه ارتباط نامطلوب والدین با کودک است؛ بدین ترتیب پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان اثربخشی آموزش بازی های حرکتی موزون مادر-کودک بر کاهش پرخاشگری کلامی و غیرکلامی کودکان ۳ تا ۵ سال انجام شد. روش: پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه و پیگیری دو ماهه بود. جامعه آماری شامل دختران و پسران ۳ تا ۵ سال حاضر در مهدکودک دانشگاه شهید بهشتی در سال ۱۳۹۶ بود. پس از غربالگری با مقیاس پرخاشگری واحدی و همکاران (۱۳۸۷)، ۱۸ دختر و پسر به همراه مادران­شان به شیوه در دسترس انتخاب شده و در دو گروه آزمایش و گواه به صورت تصادفی، جایدهی شدند. کودکان و مادران گروه آزمایشی به مدت ۱۰ جلسه تحت آموزش بازی های حرکتی موزون مادر-کودک قرار گرفتند، اما گروه گواه هیچ مداخله­ ای دریافت نکرد. داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس اندازه های مکرر تحلیل شد. یافته ها: یافته ها تفاوت معناداری را بین عملکرد دو گروه آزمایش و گواه در پرخاشگری کلی (۶۸/۶=F، ۰۲/۰=P)، پرخاشگری کلامی-تهاجمی (۵۹/۱۶=F، ۰۰۱/۰=P)، پرخاشگری جسمانی-تهاجمی (۱۶/۱۴=F، ۰۰۲/۰=P) و پرخاشگری رابطه ای (۳۶/۲۲=F، ۰۰۰/۰=P) در مرحله پس آزمون و پس از دو ماه پیگیری نشان داد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت که کودکان با استفاده از بازی­های حرکتی موزون، نحوه رویارویی با محرک ها را آموخته و آن را به محیط اطراف خود و به خصوص در ارتباط با همسالان تعمیم دادند و در نتیجه پرخاشگری کلامی و غیرکلامی در آنها کاهش یافت؛ بنابراین این شیوه می تواند به عنوان یک شیوه تکمیلی در کنار درمان های اصلی این اختلال به کار رود.

Keywords:

Rhythmic movement games , mother-child , verbal and nonverbal aggression , بازی های حرکتی موزون , مادر و کودک , پرخاشگری کلامی و غیر کلامی

Authors

سپیده نایب حسین زاده

Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

علی اقازیارتی

Faculty of Psychology and Educational Sciences, University of Isfahan, Iran

سمیه همتی پویا

Faculty of Educational Sciences and Psychology, Al-Zahra University, Tehran, Iran

کیانا کاروان بروجردی

West Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Pourshahriar H, Hashemi S, Aghaziarati A, Maleksheykhi S. Effectiveness of ...
  • Gathercole S.E. The Assessment of Phonological Memory Skills in Preschool ...
  • Zolmajd A, Borjali A, Arian K. Impact of Sand Play ...
  • نمایش کامل مراجع