مدل یابی روابط ساختاری تعارضات والدین و دانش آموزان با پرخاشگری: نقش میانجی بی تفاوتی اخلاقی

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 241

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CHILD-7-2_005

تاریخ نمایه سازی: 6 مهر 1400

Abstract:

زمینه و هدف: پرخاشگری یکی از آسیب­های اجتماعی است که در جامعه در حال افزایش است. به همین جهت، پرخاشگری یک مسئله اجتماعی و یکی از موضوعات اساسی بهداشت روانی به شمار می­آید. علاوه بر این، پرخاشگری یکی از مسائل مهم در دوران کودکی و نوجوانی است که با روابط فرزند با والدین و تعارضات خانوادگی در ارتباط است. بدین ترتیب پژوهش حاضر با هدف مدل­یابی روابط ساختاری تعارضات نوجوانان و والدین با پرخاشگری از طریق نقش میانجی بی تفاوتی اخلاقی در دانش ­آموزان دختر، انجام شد. روش: نوع پژوهش حاضر، توصیفی و از نوع همبستگی و معادلات ساختاری بود. جامعه آماری این مطالعه شامل تمامی دانش ­آموزان دختر مقطع متوسطه شهر قم در سال تحصیلی ۹۸-۹۹ بود که ۶۰۷ نفر از آنان به روش نمونه­ گیری خوشه ای مرحله ­ای به عنوان نمونه مورد مطالعه در این پژوهش شرکت کردند. افراد نمونه به پرسشنامه­ های رابطه والد- فرزند (فاین، مورلند و شویل، ۱۹۸۳)، بی ­تفاوتی اخلاقی (کاپرارا و همکاران، ۲۰۰۶) و پرخاشگری (باس و پری، ۱۹۹۲) پاسخ دادند. برای تجزیه و تحلیل داده­ها از روش معادلات ساختاری با نرم­افزار ایموس استفاده شد. یافته ­ها: نتایج نشان داد تاثیر تعارض والدین و دانش ­آموزان بر بی ­تفاوتی اخلاقی (۰/۶۷ , β=۰/۰۱P<) و پرخاشگری (۰/۴۷ , β=۰/۰۱۰P<)، مثبت و معنادار است؛ تاثیر بی ­تفاوتی اخلاقی بر پرخاشگری (۰/۲۶ , β=۰/۰۱P<) مثبت و معنادار است؛ و بی­ تفاوتی اخلاقی در ارتباط بین تعارض نوجوانان و والدین و پرخاشگری، نقش میانجی مثبت و معناداری دارد                        (۰/۱۷ , β=۰/۰۱P<). نتیجه ­گیری: بر اساس نتایج به­ دست آمده در این مطالعه می­ توان نتیجه گرفت که تعارض والدین و دانش ­آموزان به افزایش بی ­تفاوتی اخلاقی و پرخاشگری دانش ­آموزان دختر، منجر می­ شود. همچنین بی­ تفاوتی اخلاقی بر رابطه بین تعارض والدین و دانش ­آموزان و پرخاشگری آنان، می ­افزاید.

Authors

زهره محمدعینی

Babol Branch, Islamic Azad University, Babol, Iran

جمال صادقی

Department of Psychology, Babol Branch, Islamic Azad University, Babol, Iran

فریبرز درتاج

Department of Educational Psychology, Faculty of Psychology and Educational Sciences, Allameh Tabataba'i University, Tehran, Iran

علی رضا همایونی

Department of Psychology, Bandar Gaz Branch, Islamic Azad University, Bandar Gaz, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Malti T, Rubin KH. Handbook of child and adolescent aggression. ...
  • Bandura A. Selective activation and disengagement of moral control. J ...
  • Bandura A. Selective activation and disengagement of moral control. J ...
  • نمایش کامل مراجع