تاثیر هنردرمانگری بیانگر بر تنظیم هیجان دانش آموزان مقطع دبستان

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 212

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CHILD-7-2_012

تاریخ نمایه سازی: 6 مهر 1400

Abstract:

زمینه و هدف: هنردرمانگری کمک می­کند که افراد با احساسات و هیجانات ناشناخته خود روبرو شده و در نتیجه به شناختی از خود دست یابند و توانایی غلبه بر مشکلات را در قالب روش های گوناگون، به دست آورند. تنظیم هیجان نقش کلیدی در سلامت روانی کودکان داشته و می­تواند در موفقیت­های آینده آنها تاثیرگذار باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر هنردرمانگری بیانگر بر تنظیم هیجان دانش ­آموزان مقطع دبستان شهر اصفهان بود. روش: روش پژوهش شبه ­آزمایشی در چهارچوب طرح پیش ­آزمون- پس­ آزمون بود. نمونه مورد مطالعه شامل ۳۲ نفر از دانش­آموزان پسر ۹- ۸ سال مقطع دوم دبستان شهر اصفهان در سال ۱۳۹۶ بودند که به شیوه نمونه ­گیری هدفمند انتخاب شدند. سپس آزمودنی ها به صورت تصادفی در دو گروه گواه و آزمایش (هر گروه ۱۶ دانش­آموز) به تصادف جایدهی شدند. بسته هنردرمانگری بیانگر در ۱۲ جلسه ۹۰-۶۰ دقیق ه­ای بر روی گروه آزمایش اجرا شد؛ در حالی در طی این مدت، افراد گروه گواه هیچ برنامه مداخله ­ای دریافت نکردند. پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان (۲۰۰۱) به عنوان ابزار مورد نظر جهت جمع­آوری داده­ها استفاده شد و در نهایت داده­های به دست آمده با استفاده از تحلیل کوواریانس، تحزیه و تحلیل شدند. یافته­ ها: براساس نتایج تحلیل داده­ها، هنردرمانگری بیانگر بر تنظیم هیجان مثبت تاثیر داشته است؛ بدین معنا که بین نمرات تنظیم هیجان مراحل پیش ­آزمون و پس ­آزمون در گروه آزمایش با گروه گواه، تفاوت معناداری مشاهده شده است (۴/۷۲F=، ۰/۰۵>P). نتایج همچنین نشان داد که تاثیر هنردرمانگری بیانگر در زیرمقیاس­های تنظیم هیجان مثبت بر مولفه­ پذیرش و تمرکز مجدد، مثبت معنادار بوده (۸/۳۹F=، ۰/۰۰۰≥P)، ولی تاثیر آن بر تنظیم هیجان منفی (۰/۱۰F=، ۰/۷۵۵≤P)، معنادار نبوده است. نتیجه گیری: هنردرمانگری بیانگر با استفاده از ویژگی های خودبیانگری، تخیل، مشارکت فعال، برقراری ارتباط بین ذهن و جسم، و همچنین با فعال و قوی کردن شبکه ­های قشری مغز، می تواند مهارت­های تنظیم هیجان مثبت را افزایش دهد که همین توانایی در رویارویی کودکان با شرایط تنش آور و مدیریت رفتارشان، مفید است.

Authors

افسانه ناظری

Department of Painting, Faculty of Visual Arts, Art University of Isfahan, Iran

امیر قمرانی

Department of Psychology and Education of Children with Special Needs, Faculty of Education and Psychology, University of Isfahan, Iran

پریسا داروئی

Department of Painting, Faculty of Visual Arts, Art University of Isfahan, Iran

غزاله قاسمی طباطبایی

Art university of Isfahan

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Ziraki FP, Hassan T. Investigating the effectiveness of dialectical Behavior ...
  • Zahediyan S, Kafi Masule SM, Khosrov Javid M, Fallahi M. ...
  • Zahediyan S, Kafi Masule SM, Khosrov Javid M, Fallahi M. ...
  • نمایش کامل مراجع