فراتحلیل تاثیر آموزش مدیریت والدین بر مشکلات رفتاری و هیجانی کودکان ایرانی

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 205

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CHILD-6-3_008

تاریخ نمایه سازی: 6 مهر 1400

Abstract:

زمینه و هدف: اختلالات دوران کودکی تاثیر مهمی بر کودک، روابط با همسالان، و روابط خانوادگی دارند. نایج پژوهش ­های مختلف حاکی از آن است که والدین کودکان مبتلا به این اختلالات به دلیل اینکه با چالش­ های والدگری بیشتری روبرو هستند، سطح تنیدگی فراتری نسبت به سایر والدین را تجربه می­ کنند؛ از این رو پژوهش حاضر با هدف ترکیب مطالعات انجام شده در حوزه اثربخشی آموزش مدیریت والدین بر مشکلات رفتاری و هیجانی کودکان انجام شده است. روش: روش مورد استفاده در این پژوهش فراتحلیل است. جامعه آماری شامل مطالعات در دسترس مرتبط بود که در فاصله سال های ۱۳۷۸ تا ۱۳۹۶ در داخل کشور به صورت مقاله تمام متن در دسترس بودند. پس از بررسی ملاک های ورود و خروج، ۲۱ اندازه اثر از ۱۷ مطالعه دارای شرایط فراتحلیل، به دست آمد. به منظور تجزیه وتحلیل داده­ها از تحلیل حساسیت، نمودار قیفی، مدل های ثابت و تصادفی، و تحلیل ناهمگنی با استفاده از نرم افزار CMA استفاده شد. یافته­ها: تحلیل اطلاعات حاصل از پژوهش­ها نشان داد که مقدار اندازه اثر ترکیبی برای مدل اثرات ثابت (مدل انتخاب شده برای این فراتحلیل) برابر با ۰/۹۹۵ به دست آمد که از لحاظ آماری معنادار بود (۰/۰۱ P).  نتیجه­گیری:  اندازه اثر به دست آمده از روش­های آموزش مدیریت والدین بر مشکلات رفتاری و هیجانی کودکان طبق جدول تفسیر اندازه کوهن بزرگ، محاسبه شد و نتایج نشان داد که روش­های آموزش مدیریت والدین بر مشکلات رفتاری و عاطفی کودکان موثر بوده است.  

Keywords:

Parent management training , behavioral and emotional problems , children , آموزش مدیریت والدین , مشکلات رفتاری و عاطفی , کودکان

Authors

علی عیسی زادگان

Department of Psychology, Faculty of Literature and Humanities, Urmia University, Iran

خوشدوی ابراهیم زاده

Faculty of Literature and Humanities, Urmia University, Iran

لیلا سپاس

Urmia Branch, Islamic Azad University, Urmia, Iran

فاطمه زینالپور

Urmia Branch, Islamic Azad University, Urmia, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :