CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی عملکرد حوضچه متعادل‎سازی در راندمان تصفیه فاضلاب بهداشتی به روش لجن فعال (مطالعه موردی: تصفیه‎خانه فاضلاب پادگان نظامی تیپ ۳۷)

عنوان مقاله: بررسی عملکرد حوضچه متعادل‎سازی در راندمان تصفیه فاضلاب بهداشتی به روش لجن فعال (مطالعه موردی: تصفیه‎خانه فاضلاب پادگان نظامی تیپ ۳۷)
شناسه ملی مقاله: JR_JWWSE-6-2_004
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد هادی فتاحی - گروه مهندسی عمران، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران
محمد حسینی - گروه مهندسی عمران، مرکز قیروکارزین، دانشگاه آزاد اسلامی، قیروکارزین، ایران
سهراب کرمی - گروه مهندسی عمران، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران

خلاصه مقاله:
سیستم های تصفیه بیولوژیکی هوازی، سیستم های بسیار مناسبی برای حذف آلودگی های مواد آلی موجود در پساب هستند، لذا ضروری است در طراحی و بهره‎برداری این فرآیندها، پیوستگی جریان ورودی به تصفیه‎خانه مورد توجه قرار گیرد. یکی از موارد تمایز فاضلاب صنعتی و فاضلاب تولیدی اماکن کم جمعیت مانند پادگان‎های نظامی از فاضلاب شهری، نوسانات فاضلاب تولیدی هستند و این نوسانات ممکن است بروی فرآیند لجن فعال اثر منفی داشته باشد. لذا در این تحقیق اثر به‎کاربردن حوضچه متعادل‎ساز در راندمان فرآیند لجن فعال مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. فرآیند تصفیه‎خانه به‎روش بیولوژیکی لجن فعال و با استفاده از هوادهی گسترده است. در این روش فاضلاب خام تحت نیروی ثقل به ایستگاه پمپاژ هدایت می‎شود. نتایج این تحقیق نشان می‎دهد که میزان دبی ورودی به تصفیه‎خانه در ساعات مختلف شبانه‎روز به‎دلیل جمعیت پایین تحت پوشش، از نوسانات بالایی از ۰ تا ۴۰ مترمکعب بر ساعت برخوردار است. براساس نمونه‎برداری های صورت‎پذیرفته مشخص شده است میزان راندمان فرآیند لجن فعال در طول یک هفته در حذف پارامتر BOD۵، COD، TSS و آمونیاک در حالت میانگین به‎ترتیب ۶۱%، ۶۱%، ۶۸% و ۲۴% است که براساس استاندارهای پساب خروجی، پساب تصفیه‎شده برای تزریق به چاه‎های آب یا آب‎های سطحی و یا استفاده مجدد در کشاورزی مناسب نیست. این درحالی است که با به‎کار بردن حوضچه متعادل‎ساز و کنترل دبی ورودی به حوض هوادهی در نرخ ۱۲ مترمکعب بر ساعت، راندمان حذف پارامترهای BOD۵، COD، TSS و آمونیاک در حالت میانگین در طول یک هفته به‎ترتیب به مقادیر ۹۰%، ۹۰%، ۱۹/۸۹% و ۵۹/۸۱% ارتقا یافت.

کلمات کلیدی:
فاضلاب, لجن فعال, حوضچه متعادل‎سازی, فاضلاب بهداشتی پادگان نظامی, BOD

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1277283/