تاثیر روان درمانی مثبت گرا بر بهزیستی روانی و سخت رویی روان شناختی مادران کودکان با نیازهای ویژه

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 201

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CHILD-5-3_004

تاریخ نمایه سازی: 7 مهر 1400

Abstract:

زمینه و هدف: حضور یک کودک دارای ناتوانی یا بیماری، برای والدین و به­ خصوص مادران بسیار تنش ­آور است، زیرا که آنها  تنیدگی، احساس گناه، و خستگی بیشتری را تجربه می­ کنند. تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر روان­ درمانی ­مثبت­ گرا در افزایش بهزیستی­ روانی و سخت­ رویی­ روان شناختی مادران دارای کودک با نیازهای ویژه انجام گرفت. روش: این مطالعه از نوع نیمه ­آزمایشی و طرح پیش­ آزمون­ - پس­ آزمون با گروه ناهمسان بود. جامعه مورد مطالعه را مادران با کودکان با نیازهای ویژه شهرستان رودسر در سال ۱۳۹۶ تشکیل  داده بود که با استفاده از روش نمونه­ گیری در دسترس، تعداد ۳۰ نفر انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و گروه گواه جایدهی شدند. هر دو گروه قبل از اجرای آموزش، مقیاس ­های بهزیستی (ریف، ۱۹۸۹) و سخت­ رویی روان­شناختی (کوباسا، ۱۹۸۶) را تکمیل کردند. گروه آزمایش طی ۱۰ جلسه ۹۰ دقیقه ای تحت روان درمانی ثبت­گرا قرار گرفتند اما گروه گواه هیچ مداخله ­ای دریافت نکرد. برای تحلیل داده ­ها از روش تحلیل کوواریانس استفاده شد. یافته ها: تحلیل داده ­ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد نمرات گروه آزمایش در مقایسه با نمرات گروه گواه، در متغیر بهزیستی ­روانی و سخت­رویی­ روان شناختی به طور معناداری افزایش یافته است. نتیجه ­­­­­­­­­­­­­­­­­­گیری: بر اساس نتایج پژوهش حاضر، روان­ درمانی­ مثبت­ گرا با ایجاد تفکرات و روان­ بنه­ های ذهنی مثبت توانسته است شاخص ­های سلامت روان و کیفیت زندگی را در مادران کودکان با نیازهای ویژه افزایش دهد.

Keywords:

Positive sychotherapy , psychological well-being , hardiness , children with special needs , روان درمانگری مثبت گرا , بهزیستی , سخت رویی , کودکان با نیازهای ویژه

Authors

محمد جواد آقاجانی

Faculty of Human Sciences, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran

سیده سمیه موسوی

Faculty of Human Sciences, Roudhin Branch, Islamic Azad University, Roudhin, Iran

سامره اسدی مجره

Faculty of Human Sciences, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :