تاثیر درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تحمل پریشانی مادران دارای کودک مبتلا به اختلال طیف اوتیسم

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 193

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CHILD-5-3_008

تاریخ نمایه سازی: 7 مهر 1400

Abstract:

زمینه و هدف: حضور کودک مبتلا به هر نوع ناتوانی، تنیدگی فزاینده­ای را به هر یک از اعضای خانواده تحمیل می­کند بدین ترتیب پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تحمل پریشانی مادران دارای کودک مبتلا به اوتیسم انجام شد. روش: پژوهش حاضر از نوع نیمه­آزمایشی با پیش آزمون - پس آزمون و گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش را مادران دارای کودک مبتلا به اوتیسم شهر اصفهان در سال ۱۳۹۶ تشکیل دادند که از میان آنان ۳۰ نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۵ نفر) و گواه (۱۵ نفر) جایدهی شدند و به دلیل ریزش نمونه، ۱۰ نفر در گروه آزمایش و ۱۲ نفر در گروه گواه باقی ماندند. ابزار پژوهش پرسشنامه تحمل پریشانی سیمونز و گاهر (۲۰۰۵) بود. افراد گروه آزمایش، ۸ جلسه ۹۰ دقیقه ای درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد را دریافت کردند ولی برای گروه گواه هیچ مداخله ای اعمال نشد. داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس چندمتغیری تحلیل شد.  یافته ها: نتایج نشان داد درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تحمل پریشانی و مولفه های آن (تحمل پریشانی هیجانی، برآورد ذهنی پریشانی، و تنظیم تلاش ها برای تسکین پریشانی) تاثیر مثبت دارد (۰/۰۵>p) ولی مداخله نتوانست مولفه تحمل جذب شدن به وسیله هیجانات منفی را بهبود بخشد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج پژوهش حاضر می­توان نتیجه گرفت که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد با افزایش انعطاف­ پذیری روان­ شناختی و دیگر شاخص­ های سلامت روان مادران دارای کودک مبتلا به اوتیسم می تواند در افزایش تحمل پریشانی آنها موثر باشد.

Keywords:

Acceptance and commitment therapy , distress tolerance , mothers with autistic children , درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد , تحمل پریشانی , مادران دارای کودک مبتلا به اوتیسم

Authors

اکرم احمدی

Najafabad Branch, Islamic Azad University, Najafabad, Iran

زهره رئیسی

Department of Psychology, Najafabad Branch, Islamic Azad University, Najafabad, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :