مقایسه جانبی شدن در ریخت های فرعی کودکان مبتلا به اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی و بهنجار
Publish place: Quarterly Journal of Child Mental Health، Vol: 3، Issue: 4
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 104
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CHILD-3-4_004
تاریخ نمایه سازی: 7 مهر 1400
Abstract:
زمینه و هدف: اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی اختلالی مزمن است که بخش قابل توجهی از جمعیت کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد؛ بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی تفاوت جانبی شدن در ریخت های فرعی کودکان مبتلا به نارسایی توجه/ فزون کنشی و بهنجار انجام شد.
روش: پژوهش حاضر توصیفی از نوع علی مقایسه ای است. جامعه آماری شامل تمامی کودکان دختر و پسر بهنجار و مبتلا به اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی ۷ تا ۱۳ ساله استان البرز در سال ۱۳۹۴ بود که از بین آنها۸۰ آزمودنی با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، و به وسیله مصاحبه بالینی و مقیاس مشکلات رفتاری کودکان کانرز (۱۹۹۹)، به عنوان نمونه انتخاب شده اند. افراد نمونه در چهار گروه شامل کودکان بهنجار، ریخت نارسایی توجه، ریخت فزون کنش/ تکانشگر، و ریخت ترکیبی نارسایی توجه/ فزون کنشی قرار گرفتند و با پرسشنامه های دست برتری واترلو (استنیوس و بریدن، ۱۹۸۹) و پابرتری واترلو (الیاس و همکاران، ۱۹۹۸) ارزیابی شدند. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس یک راهه تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج تحلیل واریانس یک راهه در متغیر جانبی شدن، در مولفه دست برتری تفاوت معناداری در گروه ریخت های فرعی اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی در مقایسه با گروه بهنجار نشان نداد (۰۱/۰p>) اما در مولفه پابرتری، گروه های فرعی و بهنجار تفاوت معناداری با هم داشتند (۰۱/۰p<).
نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش حاضر، تفاوت جانبی شدن در کودکان مبتلا به نارسایی توجه/ فزون کنشی تنها در متغیر پابرتری تایید شد؛ بنابراین می توان نتیجه گرفت که پابرتری عامل مهم تری در تعیین تفاوت جانبی شدن در کودکان مبتلا به ریخت های فرعی اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی از کودکان بهنجار است.
Keywords:
Attention/ deficit hyperactivity disorder , lateralization , handedness , footedness , نارسایی توجه/ فزون کنشی , جانبی شدن , دست برتری , پابرتری
Authors
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :