سنجش و اولویت بندی نیازهای والدین دانش آموزان مبتلا به اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی
Publish place: Quarterly Journal of Child Mental Health، Vol: 3، Issue: 4
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 272
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CHILD-3-4_009
تاریخ نمایه سازی: 7 مهر 1400
Abstract:
زمینه و هدف: اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی یک اختلال روان پزشکی است که در دوره کودکی ظاهر شده و از شایع ترین اختلال های دوران کودکی است. هدف از پژوهش حاضر سنجش و اولویت بندی نیازهای والدین دانش آموزان مبتلا به اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی است.
روش: طرح پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری شامل تمامی والدین دانش آموزان مبتلا به اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی شهرستان رشت در سال تحصیلی ۱۳۹۵-۱۳۹۴ بود که نمونهای به حجم ۱۲۰ نفر به صورت در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس نیازهای خانواده برای خانواده های ایرانی( نصیری و سامانی، ۱۳۸۷) استفاده شد.
یافته ها: نتایج آزمون فریدمن در سطح گویه ها نشان داد که مهم ترین نیازهای والدین این دانش آموزان به ترتیب عبارت اند از: نیاز به امنیت و آرامش، دوست داشتن و اظهار عشق و علاقه اعضاء خانواده به هم، رابطه خوب و سرشار از عشق و علاقه بین والدین و فرزندان، و روابط گرم و صمیمانه بین اعضاء خانواده. همچنین نتایج آزمون فریدمن نشان داد که به ترتیب مولفه های نیاز کل خانواده، نیازهای روانی- عاطفی، نیازهای تربیتی- آموزشی، نیازهای تفریحی- سرگرمی، نیازهای مادی- اقتصادی، و نیازهای سلامت جسمی دارای بیشترین اولویت بودند (۰۰۱/۰>P ).
نتیجه گیری: والدین کودکان مبتلا به اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی سطوح بالاتری از تنیدگی های روانی مربوط به والدگری را تجربه می کنند و با توجه به نتایج این پژوهش، طراحی برنامه مداخله ای مبتنی بر نیازهای شناسایی شده والدین کودکان مبتلا به اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی ضروری است.
Keywords:
Assessment the needs , parents , attention- deficit/ hyperactivity disorder , سنجش نیازها , والدین , نارسایی توجه/ فزون کنشی
Authors
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :