CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی دیدگاه دانشجویان درباره شیوه آموزش دروس معارف اسلامی با تاکید بر خصایص جمعیت شناختی آنان (نمونه موردی: دانشجویان دانشگاه مازندران)

عنوان مقاله: بررسی دیدگاه دانشجویان درباره شیوه آموزش دروس معارف اسلامی با تاکید بر خصایص جمعیت شناختی آنان (نمونه موردی: دانشجویان دانشگاه مازندران)
شناسه ملی مقاله: JR_JSAMT-19-37_005
منتشر شده در در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

حبیب الله حلیمی جلودار - عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران

خلاصه مقاله:
ارزیابی شیوه آموزش به منظور ادراک میزان انتقال و تاثیرگذاری مفاهیم آموزشی به فراگیران اهمیت زیادی دارد؛ به ویژه اینکه آموزش معارف اسلامی به دانشجویان و رسوخ به نظام اعتقادات و پدیداری در رفتار آنان، به عنوان اهداف تربیتی مورد نظر نظام آموزش عالی به موازات فراگیری رشته های تخصصی (غیر علوم انسانی) در فضای دانشگاه اهمیت توجه بر شیوه های آموزش را دوچندان می کند. هدف این مقاله بررسی دیدگاه دانشجویان درباره شیوه آموزش کنونی معارف اسلامی و ارزیابی نیازشان در مقایسه با به کارگیری سایر شیوه های آموزشی با تاکید بر خصایص جمعیت شناختی دانشجویان است. روشاین پژوهش با روش کمی و به صورت پیمایشی با استفاده از شیوه پرسش نامه در میان ۴۴۷ نفر از دانشجویان دانشگاه مازندران با روش نمونه گیری طبقه بندی شده چندمرحله ای انجام شده است. طبق یافته ها، بیش از دوسوم از دانشجویان (۷۷%) بر ضرورت استفاده از شیوه های جدید آموزش معارف اسلامی تاکید نموده اند. دانشجویان به تنظیم دروس معارف اسلامی با رشته های تخصصی و از میان روش های گوناگون به ارائه طرح های پژوهشی بیشتر گرایش داشته اند. ۴/۴۰ درصد از دانشجویان، استادان را در سطح قوی و ۳/۴۸ درصد از آنان کیفیت متون آموزشی معارف اسلامی را در سطح متوسط ارزیابی کرده اند. لذا توجه به ضرورت تفکر، خلاقیت، تجزیه و تحلیل، زیبایی شناسی و نقد مباحث مطرح، از اصولی اند که جذابیت محتوایی را تقویت و زمینه های رشد و تعالی دانشجویان را در برابر چالش ها و تهدیدهای پیش روی زندگی فراهم می کنند. یافته های تحقیق نشان می دهد که دانشجویان به یادگیری عمیق و آموزش کاربردی معارف اسلامی تمایل دارند که با افزایش سطح تحصیلات بیشتر احساس می شود.

کلمات کلیدی:
شیوه آموزش, دروس معارف, عملکرد استادان, متون آموزشی, یادگیری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1280098/