کاربرد شبکه های عصبی مصنوعی جهت تخمین احتمال وقوع زمین لغزش در منطقه اسفیدان بجنورد

Publish Year: 1382
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,133

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICS05_006

تاریخ نمایه سازی: 16 آذر 1390

Abstract:

زمین لغزش یکى از خطرات طبیعى مهم در ایران مى باشد که هرساله وقوع این پدیده مخرب خسارات مالى و جانى فراوانى را براى کشور بهمراه دارد. لذا مطالعه و بررسى احتمال وقوع زمین لغزش و تعیین نوع حرکت ممکن ، اهمیت بسزایى درکاهش خسارت ناشى از وقوع آن و ایمنى فعالیتهاى بشرى دارد. زمین لغزش در اصطلاح کلى بعنوان حرکت توده هاى مواد ناپایدار بر اثر نیروى ثقل بطرف پایین شیب تعریف مى شود. سرعت این نوع حرکات از بسیار آهسته (چند متر در سال) تا بسیار سریع(چند متر در ثانیه) متغییر مى باشد. بطورکلى زمین لغزش به دو دسته لغزشهاى سنگى و لغزشهاى خاکى تقسیم مى شود. تاکنون روش هاى مختلفى براى تخمین احتمال وقوع لغزش درمناطق مختلف ارائه شده است. اساس بیشتر روش هاى موجود مطالعه شواهد محدود منطقه اى است. ازآنجائیکه فاکتور هاى موثر در وقوع زمین لغزش بسیار متغیرند و تعیین میزان تاثیر آنها مشکل و یا تقریبا غیر ممکن است و با توجه به اینکه هر منطقه شرایط خاص خود را دارد ، تعمیم دادن نتایج حاصل از این روشها به مناطق دیگرخالى از اشکال نخواهد بود. از طرفى وزن دهى به پارامترهاى موثر در لغزش به روش تقلیدى همراه با مطالعه موردى منطقه اى و یا ترکیبى از ایندو بوده است. انتخاب هریک از این روشها بستگى به میزان اطلاعات جمع آورى شده دارد. از آنجائیکه وقوع حرکات دامنه اى در رابطه با سازه ها و فعالیتهاى بشرى داراى اهمیت بسزایى مى باشد ، بنابراین بایستى روشى ارائه گردد تا بتوان آنرا با اطمینان بیشتر به مناطق دیگرتعمیم داد. هدف این مقاله بررسى توانایى شبکه هاى عصبىANN) براى تخمین احتمال وقوع حرکتهاى دامنه اى در شیبهاى طبیعى مى باشد. در این تحقیق از ١٤ فاکتور با نقش واهمیت بیشتر بعنوان ورودى سیستم استفاده شده است و جهت آموزش ، الگوهایى از مناطق خطر محلى ، ناحیه اى و جهانى بکار برده شده است

Authors

حکیمه امانی پور

گروه زمین شناسی ، دانشکده علوم پایه ، دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • I1] آدابی، محمدحسین موسوی حرمی، سید رضا _ مکانیسم زمین ...
  • Gomez , H. , Kavzoglu , T., Modeling landslide hazard ...
  • نمایش کامل مراجع