ترومبوز سینوس های وریدی مغزی

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 163

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MJMS-52-3_005

تاریخ نمایه سازی: 12 مهر 1400

Abstract:

مقدمه ترومبوز وریدهای مغزی برای اولین بار در سال ۱۸۲۵ گزارش شد. اهمیت تشخیص به موقع آن این است که با درمان زودهنگام، می توان از م رگ بسیاری از بیماران جلوگیری کرد . همچنین شناخت علت زمینه ای ، پیشگیری این کسالت را میسرو ممکن می سازد . میزان بروز واقعی ترومبوز وریدی به طور دقیق مشخص نیست. روش کار این مطالعه توصیفی از آذر ۱۳۸۴ تا آذر ماه ۱۳۸۵ در بیماران مراجعه کننده به اورژانس اعصاب بی مارستان قائم (عج)، انجام شد.تمام بیمارانی که با علایم بالینی وجود افزایش فشار داخل جمجمه و علائم عصبی روانی مبهم همراه با ادم پاپی مراجعه کردند، بررسی شده و سی تی اسکن و ام آر آی مغزی برای آنان درخواست گردید. در صورت شک به ترومبوز سینوسهای وریدی ، به وسیله ام آر ونوگرافی مغز تشخیص قطعی داده شده و بیماران تحت بررسیهای تکمیلی و درمان قرار می گرفتند . اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. بیماران بعد از ترخیص به مدت ۳ هفته متوالی در درمانگاه اعصاب بیمارستان قائم(عج) ویزیت می شدند. نتایج از مجموع ۲۰ بیمار مورد بررسی، ۷۰ درصد مونث و ۳۰ درصد مذکر بود که نسبت زن به مرد ۲/۳ به ۱ بوده است. میانگین سنی بیماران ۳۰ سال بود. شایعترین تابلوی بالینی بیماران، سردرد بوده است . علل زمینه ای ایجاد ترومبوز سینوسهای وریدی در بیماران فوق به ترتیب فراوانی عبارتند از: مصرف قرصهای ضد بارداری، دوران نفاس بعد از زایمان، عفونت گوش میانی، سندروم نفروتیک و سوء مصرف کریستال . در بررسی ام آر آی و ام آر ونوگرافی بیماران مورد مطالعه، در۲۰ درصد درگیری سینوس ساژیتال فوقانی به تنهایی، در ۱۰ درصد درگیری سینوس لترال به تنهایی، در ۵ درصد درگیری سینوس سیگموئید و در ۶۵ درصد درگیری سینوسهای ساژیتال فوقانی و لترال همزمان وجود داشت. نتیجه گیری ترومبوز سینوسهای وریدی را می توان از موارد مهم اورژانس در نورولوژی دانست . در هر بیمار که با علائم افزایش فشار داخل جمجمه و یا علائم عصبی روانی مبهم ب ه ویژه همراه با ادم پاپی مراجعه نماید ، باید به فکر ترومبوز سینوسهای وریدی بود و با روشهای تشخیصی فرابالینی از جمله ام آر آی و ام آرونوگرافی به تشخیص بهنگام رسید و با عنایت به قابل درمان بودن بیماری، از بروز عوارض عصبی پایدار ، غیر قابل برگشت و چه بسا کشنده بیماری جلوگیری نمود. 

Authors

کریم نیکخواه

دانشیار گروه اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

پیام ساسان نژاد

نورولوژیست گروه اعصاب دانشگاهعلوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

محمودرضا آذرپژوه

استادیار گروه اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

مرتضی سعیدی

استادیار گروه اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

لیلا افشار

دستیار تخصصی گروه اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Bousser MG, Barnett HJM. Cerebral venous thrombosis. In: Barnett HJM, ...
  • Biller J, Love B. Ischemic cerebrovascular Disease. In: Bradley WG, ...
  • Ropper AH, Brown RH. Adams and Victor’s Principle of Neurology. ...
  • Fishman RA. Cerebral veins and sinuses. In: Rowland LP. Merriit ...
  • Dentali F, Gianni M, Growth MA. Natural history of cerebral ...
  • Black C, Kaye JA. Clinical risk factors for venous thromboembolus ...
  • Raes Mc, Tranhoschulman S. Effect of patient sex on risk ...
  • Lancet ۲۰۰۶; ۳۶۸: ۳۷۱-۳۷۸ ...
  • ۸ - Koster T, Small R. Oral contraceptive and venous ...
  • Kapessidou Y, Vokaer M, Lavreys M, Bier JC, Boogaerts JG. ...
  • Wiste E, Sokinska W. Cerebral venous sinus thrombosis. Neurology ۲۰۰۶; ...
  • نمایش کامل مراجع