CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

برآورد حجم رسوبات و بررسی عوامل محیطی موثر بر آن با استفاده از مدلMPSIAC در محیطGIS (مطالعه موردی: حوزه آبخیز سولقان قم)

عنوان مقاله: برآورد حجم رسوبات و بررسی عوامل محیطی موثر بر آن با استفاده از مدلMPSIAC در محیطGIS (مطالعه موردی: حوزه آبخیز سولقان قم)
شناسه ملی مقاله: JR_JWMR-4-7_008
منتشر شده در در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

اسدا... دیوسالار
علیرضا ذبیحی
مرتضی شعبانی
شاپور ابراهیمی
ساجده حمیدیان

خلاصه مقاله:
  حوزه آبخیز مورد مطالعه در این تحقیق، حوزه آبخیز سولقان با مساحت ۱۶۰۷۹ هکتار بوده که در جنوب غربی شهر قم قرار گرفته است. در این حوزه ضمن تهیه نقشههای مورد نظر و تعیین میزان رسوب به­روش MPSIAC ، عوامل اصلی و فرعی محیطی موثر در فرسایش بررسی شد. تخمین رسوب حوزه آبخیز با استفاده از روش پسیاک اصلاح شده در سال ۸۵/۱۹ تن بر هکتار در سال است. بررسی متوسط وزنی ارزش کمی عوامل نه گانه نشان میدهد که در منطقه مورد مطالعه، زیرحوزههای MV_int (۹/۸ درصد)، S۱_۲_int (۸/۹ درصد)، S۱_int (۴/۱۱ درصد)، S۲_۱_ int (۱/۹ درصد) S۲_int (۸/۱۱ درصد) عامل فرسایش رودخانه ای و زیرحوزه S_int (۳/۱۰ درصد) عامل زمین شناسی و زیرحوزه های S۱_۱_۱ ( ۴/۱۲ درصد)، S۱_۱_int (۴/۷ درصد)، S۱_۲_۱ (۵/۱۲ درصد)، S۱_۲_۲ (۵/۱۰ درصد) عامل پستی و بلندی و زیرحوزههای S۲_۱_۱ (۱/۱۰ درصد)، S۲_۱_۲ (۶/۹ درصد) عامل پوشش گیاهی و S۲_۲ (۴/۸ درصد) عامل وضعیت فعلی فرسایش در فرسایش و رسوب حوزه نقش دارند.

کلمات کلیدی:
حوزه آبخیز، سولقان، فرسایش، رسوب، MPSIAC، GIS

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1284459/