تاثیر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss.) در جلوگیری از آسیب های بافت کبد در رت های تحت تیمار با تتراکلریدکربن

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 298

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJMAPR-32-1_013

تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1400

Abstract:

تتراکلریدکربن طی متابولیسم توسط سیتوکروم P۴۵۰ به رادیکال CCL۳O تبدیل می شود. این متابولیت فعال توسط آنزیم گلوتایتون-s-ترانسفراز (GST: Glutathion s-transferase) با اتصال به گلوتایتون باعث کاهش GSH کبدی و ایجاد آسیب اکسیدایتو در سلول ها می شود. به همین دلیل، ترکیب های دارای خواص آنتی اکسیدانی می توانند از بروز آسیب های اکسیداتیو ناشی از CCL۴ جلوگیری کنند. در این مطالعه، رت ها به ۵ گروه تقسیم شدند. تتراکلریدکربن با دوز ml/kg bw۲ و اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss.) با دوز ۱۰۰ و ۲۰۰ mg/kg bw و همچنین BHT با دوز mg/kg bw۱۰ به صورت درون صفاقی (iP) به رت ها تزریق شد و نمونه های خون و کبد در زمان های مختلف پس از تزریق دارو جمع آوری شد. فعالیت آنزیم GST، سطح گلوتایتون احیاء (GSH) و میزان پراکسیداسیون لیپیدها (LP: Lipid Peroxidation) در هموژن بافت کبد و همچنین سطح مارکرهای آسیب بافتی (ALP (Alkaline Phosphatase)،AST (Aspartate Amino Transferase)،ALT (Alanine Amino Transferase) و بیلی روبین) و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل، در پلاسما اندازه گیری شد. نتایج این تحقیق نشان داد که تزریق CCL۴ منجر به کاهش فعالیت آنزیم GST و همچنین کاهش سطح GSH و افزایش سطح LP در کبد شد که با افزایش سطح AST و ALT همراه بود. تیمار رت ها با اسانس آویشن همانند BHT منجر به جلوگیری از تغییرات فوق گردید. به طور کلی، CCL۴ منجر به القاء آسیب اکسیدایتو در بافت کبد شد و تیمار رت ها با اسانس آویشن، احتمالا به دلیل خواص آنتی اکسیدانی قوی، می تواند تا حدودی از بروز این آسیب ها در بافت کبد جلوگیری کند. تتراکلریدکربن طی متابولیسم توسط سیتوکروم P۴۵۰ به رادیکال CCL۳O تبدیل می شود. این متابولیت فعال توسط آنزیم گلوتایتون-s-ترانسفراز (GST: Glutathion s-transferase) با اتصال به گلوتایتون باعث کاهش GSH کبدی و ایجاد آسیب اکسیدایتو در سلول ها می شود. به همین دلیل، ترکیب های دارای خواص آنتی اکسیدانی می توانند از بروز آسیب های اکسیداتیو ناشی از CCL۴ جلوگیری کنند. در این مطالعه، رت ها به ۵ گروه تقسیم شدند. تتراکلریدکربن با دوز ml/kg bw۲ و اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss.) با دوز ۱۰۰ و ۲۰۰ mg/kg bw و همچنین BHT با دوز mg/kg bw۱۰ به صورت درون صفاقی (iP) به رت ها تزریق شد و نمونه های خون و کبد در زمان های مختلف پس از تزریق دارو جمع آوری شد. فعالیت آنزیم GST، سطح گلوتایتون احیاء (GSH) و میزان پراکسیداسیون لیپیدها (LP: Lipid Peroxidation) در هموژن بافت کبد و همچنین سطح مارکرهای آسیب بافتی (ALP (Alkaline Phosphatase)،AST (Aspartate Amino Transferase)،ALT (Alanine Amino Transferase) و بیلی روبین) و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل، در پلاسما اندازه گیری شد. نتایج این تحقیق نشان داد که تزریق CCL۴ منجر به کاهش فعالیت آنزیم GST و همچنین کاهش سطح GSH و افزایش سطح LP در کبد شد که با افزایش سطح AST و ALT همراه بود. تیمار رت ها با اسانس آویشن همانند BHT منجر به جلوگیری از تغییرات فوق گردید. به طور کلی، CCL۴ منجر به القاء آسیب اکسیدایتو در بافت کبد شد و تیمار رت ها با اسانس آویشن، احتمالا به دلیل خواص آنتی اکسیدانی قوی، می تواند تا حدودی از بروز این آسیب ها در بافت کبد جلوگیری کند.

Keywords:

آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss.) , تتراکلریدکربن , کبد , رت

Authors

محمدحسین عبدالمحمدی

استادیار، گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم، ایران

ابوالفضل دادخواه تهرانی

استادیار، گروه پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، ایران

معصومه بابایی

کارشناس، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Ahmad, B., Alam, T., Varshney, M. and Khan, S.A., ۲۰۰۲. ...
  • Bradford, M.M., ۱۹۷۶. A rapid and sensitive method for the ...
  • Dadkhah, A., Fatemi, F., Ababzadeh, S., Roshanaei, K., Alipourr, M. ...
  • Dadkhah, A., Fatemi, F., Eslami Farsani, M., Roshanaei, K., Alipourr, ...
  • Eftekhar, F., Raei, F., Yousefzadi, M., Ebrahimi, S.N. and Hadian, ...
  • Evans, W.C., ۱۹۹۶. Trease and Evans Pharmacognosy. W.B. Saunders, ۶۱۲p.. ...
  • Fatemi, F., Asri, Y., Rasooli, I., Alipoor, Sh.D. and Shaterloo, ...
  • Habig, W.H., Pabst, M.J. and Jakoby, W.B., ۱۹۷۴. Glutathione S-transferases: ...
  • Janbaz, K.H., Saeed, S. and Gilani, A.H., ۲۰۰۲. Protective effect ...
  • Muriel, P., Alba, N., Pérez-Alvarez, V.M., Shibayama, M. and Tsutsumi, ...
  • Ozbek, H., Ozturk, M., Bayarm, I., Ugras, S. and Citoglu, ...
  • Sedlak, J. and Lindsay, R.H., ۱۹۶۸. Estimation of total protein ...
  • Ulican, O., Greksak, M., Vancova, O., Zlatos, L., Galbavy, S., ...
  • Weber, L.W.D., Boll, M. and Stampfl, A., ۲۰۰۳. Hepatotoxicity and ...
  • Wills, E.D., ۱۹۶۹. Lipid peroxide formation in microsomes: general consideration. ...
  • Zimmermann, H.J., ۱۹۷۶. Experimental hepatotoxicity: ۱-۱۲۰. In: Harenberg, J., Lesch, ...
  • نمایش کامل مراجع