CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی رابطه بین سبک زندگی و نظام اشیای خانگی از دیدگاه بوردیو در مسکن معاصر (مطالعه موردی: زوج های جوان منطقه دو شهر قزوین)

عنوان مقاله: بررسی رابطه بین سبک زندگی و نظام اشیای خانگی از دیدگاه بوردیو در مسکن معاصر (مطالعه موردی: زوج های جوان منطقه دو شهر قزوین)
شناسه ملی مقاله: JR_ESTJ-22-10_015
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

رعنا ایازی - دانشجوی دکتری تخصصی معماری، گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران.
مریم ارمغان - استادیار گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران. (مسوول مکاتبات)
شیدا خوانساری - استادیار گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی ،قزوین،ایران.

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: ساختار مسکن در طول تاریخ، همواره در حال شکل پذیری و تحول بوده و از هزاران پدیده و عوامل مختلف تاثیر پذیرفته است. شیوه زندگی و سلیقه زیبایی شناسی که مصداق فرهنگ زندگی هستند، به کالبد معماری شکل می دهند. خانه، مکان شکل گیری و نمایش فرهنگ است و اساسی ترین فضایی است که هر انسانی، بودن در آن را تجربه می کند. پژوهش حاضر به دنبال چگونگی تاثیر فرهنگ زندگی در معنای کلی و سبک زندگی در معنای خاص بر نظام اشیای خانگی (ذهنی و کارکردی) از دیدگاه بوردیو می باشد. روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع کیفی ، توصیفی و تحلیلی محسوب می شود. جامعه آماری، زوج های جوان ساکن در مجتمع های مسکونی منطقه دو شهری قزوین می باشند که از طریق نمونه گیری تصادفی تعداد ۳۱۰ نفر از آن ها به عنوان جامعه نمونه انتخاب شدند. در این پژوهش، از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد و پس از اطمینان از پایایی و روایی آن، در جامعه نمونه توزیع گردید. جهت تجزیه وتحلیل از روابط همبستگی و رگرسیون در نرم افزار Spss۲۲ استفاده شده است. یافته ها: نتایج پژوهش نشان دهنده رابطه مثبت و معنادار بین سبک زندگی افراد و نظام اشیای خانگی آن ها در جامعه نمونه می باشد. بحث و نتیجه گیری: طبق تحلیل های به نظر می رسد که "مد" و آنچه به عنوان الگوی همگانی در یک جامعه فراگیر می شود می تواند نقش زیادی در نظام اشیای کارکردی خانه داشته باشد. این سلیقه همگانی می تواند در انتخاب رنگ ها، مبلمان، نوع چیدمان، نوع انتخاب وسایل کارکردی و موارد بسیار دیگر تاثیر بگذارد. همچنین نوع ساختار خانواده ازنظر سنتی بودن و یا اعتقادات مذهبی می تواند بر استفاده از اشیای ذهنی در خانه موثر باشد.  

کلمات کلیدی:
طبقه اجتماعی, سبک زندگی, نظام اشیای خانگی, دیدگاه بوردیو, قزوین

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1287259/