تعیین سویه کیست های هیداتید گوسفندان و بزهای کشتار شده در کشتارگاه بیرجند با روش های مورفولوژیکی و مولکولی با استفاده از ژن ITS۱

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 238

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JVR-76-2_001

تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1400

Abstract:

زمینه مطالعه: اکینوکوکوزیس یکی از مهم ترین بیماری های مشترک بین انسان و دام در نواحی مختلف ایران است. درحالی که این بیماری یک معضل بهداشتی مهم در انسان می‎باشد اطلاعات محدودی در مورد چرخه انتقال و سویه های این انگل در مناطق شرق ایران وجود دارد.هدف: در مطالعه حاضر تعیین هدف اصلی سویه های کیست هیداتید گوسفندان و بزهای کشتار شده در کشتارگاه بیرجند با روش مورفولوژی و مولکولی است.روش‎کار: تعداد ۳۰ عدد کیست هیداتید از گوسفند و تعداد ۳۰ عدد کیست هیداتید از بزهای کشتارگاه بیرجند جمع آوری گردید و با استفاده از روش مورفولوژی (شمارش تعداد و اندازه گیری طول قلاب ها) و روش مولکولی (PCR-RFLP of ITS۱) اقدام به تعیین سویه کیست هیداتید گردید. هم چنین قطعاتی از ژن ITS تعیین توالی گردید.نتایج: در بین دوسویه مشخص و متفاوت گوسفندی و شتری، سویه گوسفندی شایع ترین سویه در بین کیست های هیداتید گوسفند و بز بود. کل کیست های جداشده از گوسفندان و تعداد ۲۰ کیست جداشده از بزها آلوده به سویه گوسفندی (G۱-G۳) بودند. درحالی که سویه شتری فقط از بز جدا شد و تعداد ۱۰ کیست از مجموع ۳۰ کیست آلوده به سویه شتری (G۶/G۷) بود. سویه شتری الگوی برش آنزیمی متفاوت با سویه گوسفندی نشان داد.نتیجه­گیری نهایی: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که سویه گوسفندی (G۱) شایع ترین سویه در گوسفندان و بزهای کشتار شده در این منطقه باشد. علاوه بر این،حضور سویه شتری (G۶) در بزهای کشتار شده در بیرجند مورد تایید قرار می گیرد.

Authors

سوسن انصاری

دانش آموخته علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

حسن برجی

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

ابوالقاسم نقیبی

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ReferencesAbedi, B., Maghsood, A.H., Khansarinejad, B., Fallah, M., Matini, M., ...
  • Cardona, G.A., Carmena, D. (۲۰۱۳). A review of the global ...
  • Khademvatan, S., Yousefi, E., Rafiei, A., Rahdar, M., Saki, J. ...
  • Rostami Nejad, M., Nazemalhosseini Mojarad, E., Nochi, Z., Fasihi Harandi, ...
  • نمایش کامل مراجع