بررسی اثر اصلاح جیره غذایی بر وضعیت التهاب پوست زخم دار موش های آزمایشگاهی نژاد C۵۷BL/۶

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 224

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JVR-76-2_004

تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1400

Abstract:

زمینه مطالعه: تامین کامل نیازهای غذایی موش نژاد C۵۷BL/۶ نقش مهمی در جلوگیری از بروز سندروم التهاب پوست زخم دار ایفا می کند.هدف: بررسی وضعیت التهاب پوست زخم دار در کلنی موش های نژاد C۵۷BL/۶ و اقدام برای کاهش آن از طریق اصلاح جیره غذایی بود.روش‎کار: طی دوره دو ساله، کلنی موش های نژاد C۵۷BL/۶ یک مرکز پرورش از نظر وجود این سندروم تحت بررسی قرار گرفتند. در سال اول، حیوانات از غذای فشرده موش های غیر همخون و در سال دوم از جیره اصلاح شده بر اساس نیاز های غذایی این موش همخون استفاده کردند.نتایج: در سال اول میانگین تعداد نوزادان متولد شده در هر زایمان موش های ماده، ۳ سر و در سال دوم ۶ سر بود. میزان تلفات نوزادان در سال اول ۷۵ درصد و در سال دوم صفر بود. تعداد کل موش ‍ های باقیمانده در کلنی، در سال اول ۲۲۰ سر و در سال دوم به ۱۱۰۰ سر افزایش پیدا کرد. از نظر علائم، در سال اول ۴۰ درصد موش های بالغ به این سندروم مبتلا شدند. موریختگی ها بیشتر در پشت گردن و پشت بدن بود و شدت علائم از ملایم تا شدید مشاهده گردید. تلفات حتی در موارد شدید مشاهده نشد و بهبودی آن ها خود به خودی ولی بسیار کند بود. در کالبدگشایی، علائم بزرگی غدد لنفاوی زیر بغل و نیز بزرگی طحال و کبد مشاهده شد. در آزمایشات هیستوپاتولوژی زخم های پوستی، تجمع سلول های التهابی و اسفنجی شدن سلول های شاخی مشاهده گردید. در نمونه های غدد لنفاوی، طحال و کبد، تغییرات پاتولوژیکی از تجمع سلول های التهابی تا نکروز مشاهده شد. در سال دوم، تعداد مبتلایان کاهش چشمگیری داشته و به ۲ درصد رسید. شدت علائم خفیف و روند بهبود یافتگی آن ها سریع تر از سال قبل بود.نتیجه­گیری نهایی: با تامین کامل نیازهای غذایی موش آزمایشگاهی نژاد C۵۷BL/۶ می توان به میزان قابل توجهی از بروز سندروم التهاب پوست زخم دار جلوگیری کرد.

Keywords:

Authors

روزبه فلاحی

بخش تحقیق، تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

محمد اسلام پناه

بخش پاتولوژی و اپیدمیولوژی دام، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ReferencesAdams, S.C., Garner, J.P., Felt, S.A., Geronimo, J.T., Chu, D.K. ...
  • George, N.M., Whitaker, J., Vieira, G., Geronimo, J.T., Bellinger, D.A., ...
  • Hampton, A.L., Hish, G. A., Aslam, M.N., Rothman, E.D., Bergin, ...
  • Michaud, C.R., Qin, J., Elkins, W.R., Gozalo, A.S. (۲۰۱۶). Comparison ...
  • نمایش کامل مراجع