تاثیر نانوامولسیون اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum) بر خصوصیات میکروبی و ارگانولپتیکی فیله مرغ در دمای ۴ درجه سانتی گراد

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 286

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JVR-76-2_006

تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1400

Abstract:

زمینه مطالعه: رشد میکروبی و ایجاد طعم و آرومای نامطلوب از عوامل اولیه فساد گوشت در شرایط دمایی یخچال می باشد. امروزه اسانس گیاهان، جایگزین مناسبی نسبت به نگهدارنده های سنتزی می باشد. که در این میان، تکنولوژی نانو کمک زیادی به حفظ و اثرگذاری بهتر ترکیبات موثره گیاهان بر روی سلول هدف دارد.هدف: مطالعه حاضر با هدف شناسایی ترکیبات اسانس زیره سبز و تهیه نانوامولسیون آن، بررسی شمارش میکروبی (شمارش کل، سرماگراها، لاکتیک اسید باکتری ها و کپک و مخمر ها) و ارزیابی ارگانولپتیکی در نمونه های فیله مرغ تحت شرایط دمایی ۴ درجه سانتی گراد انجام گرفت.روش‎کار: اجزای اسانس توسط GC/MS آنالیز شد و پس از تهیه نانوامولسیون اسانس زیره سبز با روش اولتراسونیک، تاثیر نانوامولسیون اسانس زیره سبز بر شمارش میکروبی و خواص ارگانولپتیکی فیله مرغ از لحاظ رنگ، بو و پذیرش کلی (با مقیاس هدونیک ۹ امتیازی) تحت شرایط دمایی ۴ درجه سانتی گراد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: عمده ترین اجزای شناسایی شده زیره سبز به ترتیب زمان استخراج شامل: بتاپینن (۹۰/۸ درصد)، بنزن متیل (۵۱/ ۱۶درصد)، گاماترپینن (۳۹/۱۳ درصد)، پروپانال (۴۳/۲۹ درصد)، ۱-ایزوپروپیلیدن-۳-ان-بوتیل۲-سیکلوبوتن (۵۲/۶ درصد)، بنزن متانول (۳۶/ ۸ درصد) بودند. نتایج شمارش میکروبی در آخرین روز نگهداری نشان داد تیمار حاوی ۲۰ و ۲۵ درصد نانوامولسیون به طور معنی داری فساد میکروبی را نسبت به سایر تیمارها به تعویق انداخت (۰۵/۰p <) و با توجه به این که لوگ ۶ نشان دهنده حد مجاز شمارش باکتریایی کل در فیله مرغ می باشد تیمار شاهد، بالاترین میزان فساد میکروبی را نشان داد و مدت ماندگاری در تیمار BHT در سطح غلظت۰۲/۰ درصد، تا روز ۳ ادامه یافت. در ارزیابی ارگانولپتیکی، تیمار ۲۰ و ۲۵ درصد نانوامولسیون بالاترین امتیاز را نسبت به سایر تیمار ها کسب کرد.نتیجه گیری نهایی: نانوامولسیون اسانس زیره سبز با غلظت های ۲۰ و ۲۵ درصد، به خوبی توانست فساد میکروبی فیله مرغ را به تاخیر بیاندازد و از لحاظ ارگانولپتیکی نتایج مطلوبی را ایجاد کند.

Authors

طلایه فلاح اسکی

گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران

فهیمه توریان

گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران

مریم عزیزخانی

گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران

محمدحسن شاهوی

گروه مهندسی فناوری های نوین، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Abdou, E.S., Galhoum, G.F., Mohamed, E.N. (۲۰۱۸). Curcumin loaded nanoemulsions/pectin ...
  • Amrutha, B., Sundar, K., Shetty, P.H. (۲۰۱۷). Spice oil nanoemulsions: ...
  • نمایش کامل مراجع