بررسی دیدگاه های گردش گران ورزشی کوهنوردی ساکنین شهر ایلام در جهت برنامه ریزی گردش گری با تاکید بر امنیت گردش گران (مطالعه موردی: منطقه کوهستانی گچان)

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 162

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ESTJ-21-11_016

تاریخ نمایه سازی: 19 مهر 1400

Abstract:

زمینه و هدف: در این مطالعه به بررسی آراء گردش گران ورزشی کوهنوردی ساکنین شهر ایلام در منطقه کوهستانی گچان در جهت برنامه ریزی برای توسعه گردش گری با تاکید بر امنیت گردش گران پرداخته شده است. روش بررسی: نوع تحقیق کاربردی، روش تحقیق توصیفی و تحلیلی، روش گردآوری اطلاعات کتابخانه ای و میدانی و روش تجزیه و تحلیل اطلاعات به صورت آمار توصیفی و استنباطی (آزمونهای T و فریدمن) است. جامعه آماری شامل گردش گران ورزشی کوهنوردی منطقه گچان است کهبا استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، تعداد ۷۷ گردش گر به عنوان حجم نمونه به دست آمد. یافته ها:جامعه آماری شامل گردش گران ورزشی کوهنوردی منطقه گچان است که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، تعداد ۷۷ گردش گر به عنوان حجم نمونه به دست آمد. بر اساس یافته های این پژوهش، مردان (۶۶ درصد) بیش ترین درصد پاسخ گویان را تشکیل داده و بیش ترین گروه سنی پاسخ گویان بین سنین "۲۵ تا ۴۴ سال" است. گردش گران اغلب دارای سطح مدرک تحصیلی لیسانس (۷/۳۷) و دیپلم (۱/۲۲ درصد) هستند. مبدا اغلب گردش گران کوهنورد شهر ایلام(۸/۸۱ درصد)  است. کارمندان (۸/۳۳ درصد) بالاترین تعداد پاسخ گویان را تشکیل داده و اغلب گردش گران (۴/۸۴ درصد) با خودروی شخصی به منطقه گچان دسترسی پیدا می کنند. گردش گران اغلب "همراه با خانواده"  (۹/۵۱ درصد) و "به همراه دوستان" (۱/۲۲ درصد) به منطقه مراجعه می کنند. اغلب گردش گران موافق پرداخت حق ورودی در حد ۵۰۰۰ ریال تا۱۵۰۰۰ ریال هستند.گردشگران مهم ترین انگیزه و دلایل انتخاب منطقه را "کوهنوردی، ورزش و سلامتی" ذکر کرده اند. همچنین نتایج آزمون فرضیه تحقیق نشان می دهد که به طور کلی سطح ناامنی در منطقه گچان برای گردش گران در حد بالاتر از متوسط است که می تواند بر روی جذب گردش گری ورزشی  در  کوهنوردی اثر منفی بگذارد. بحث و نتیجه گیری: نتایج آزمون فرضیه تحقیق نشان می دهد که به طور کلی سطح "ناامنی" در منطقه گچان برای گردش گران در حد بالاتر از متوسط است.

Keywords:

برنامه ریزی گردش گری , گردش گری ورزشی کوهنوردی , امنیت , شهر ایلام , گچان

Authors

جواد علی بیگی

دانشجوی دکترای رشته جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، گروه جغرافیای انسانی، دانشکده علوم جغرافیایی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.

بهروز سپیدنامه

عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران. (مسوول مکاتبات).

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Higham, J.E., & Hinch, T.D., ۲۰۰۳. “Sport, space and time: ...
  • Malek akhlagh, Esmail. "Designing a Marketing Policy Pattern for Tourism ...
  • Deery, M., & Jago, L., ۲۰۰۵. The management of sport ...
  • Moein Fard, M.R., et al., "Strategies for the development of ...
  • Azizi, S & Kavoosi-M.R., "The Impact of Geographical Directions on ...
  • Sadiqi, E. & Hasani, M., "Investigating the Factors Affecting Tourism ...
  • Zahedi, Shams al-Sadat (۲۰۰۶) The Basics of Tourism and Sustainable ...
  • Danehkar, A., Asadollahi Z., Alizadeh, A., Javanshir, A., ۲۰۱۲, Nature-Based ...
  • Hudson, S., ۲۰۰۶, Sport and Adventure tourism, The Haworth Press ...
  • Kurtzman, J., ۲۰۰۵, Economics impacts: sport tourism and the city, ...
  • Akhundi, L. and Golkar, A., ۲۰۱۳, Multi-criteria spatial assessment for ...
  • نمایش کامل مراجع