مدل سازی و تحلیل مکانی زمانی پراکنش ذرات معلق در سطح شهر تهران بر پایه آنالیز های مکانی در محیط GIS

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 251

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ESTJ-21-11_018

تاریخ نمایه سازی: 19 مهر 1400

Abstract:

زمینه و هدف: در سال های اخیر آلاینده ذرات معلق، به ویژه ذرات معلق با قطر کم تر از ۵/۲ میکرون شاخص ترین آلاینده شهر تهران بوده است. یکی از مهم ترین اقدامات برای حل مشکل ذرات معلق دست یابی به اطلاعات مناسب راجع به پراکنش و انتشار این آلاینده ها در دوره های زمانی مختلف می باشد، در این مطالعه هدف، ارایه راهکاری مکان مند برای مدل سازی و تحلیل مکانی و زمانی پراکنش ذرات معلق بر پایه آنالیزهای GIS ای می باشد. روش بررسی: در مرحله اول داده های دریافتی مربوط به آلاینده های PM ۲.۵ و PM ۱۰ از شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اخذ و جهت ورود به محیط GIS آماده سازی شد، و در ادامه با بررسی دقت روش های مختلف درون یابی، روش IDW به عنوان بهترین روش درون یابی برای تهیه نقشه میزان غلظت این آلاینده ها در سطح تهران انتخاب شد. یافته­ها: با توجه به داده های روزانه این آلاینده ها در سال های ۹۳ و ۹۴، نقشه های روزانه و میانگین ماهانه و سالانه غلظت آن ها تهیه گردید و با توجه به نتایج بدست آمده، تحلیل مکانی و زمانی پراکنش آلاینده های PM ۲.۵  و PM ۱۰ در شهر تهران انجام شد. بحث و نتیجه گیری: با توجه به بررسی های انجام شده می توان گفت بیش ترین غلظت آلاینده PM ۱۰ در مناطق جنوب غربی و آلاینده PM ۲.۵ در محدوده شهرری و قسمت هایی از بخش مرکزی شهر مشاهده می شود.

Authors

سمیرا ذاکری کیا

کارشناس ارشد رشته سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران، ایران.

حسین آقامحمدی

استادیار گروه سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران، ایران  (مسوول مکاتبات).

سعید بهزادی

استادیار گروه نقشه برداری، دانشکده عمران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران.

زهرا عزیزی

استادیار گروه سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Tehran Air Quality Control Company, “Tehran Air Quality Report in ...
  • Liu, Z., Xie, M., Tian, K., Gao, P., ۲۰۱۷. GIS-based ...
  • Tasdemir, U., Cindoruk, S., Esen, F., ۲۰۰۵. Monitoring of criteria ...
  • Nuvolone, D. And [et al], ۲۰۱۱. Geographical information system and ...
  • Lindstrom, J. And [et al], ۲۰۱۳. A flexible spatio-temporal model ...
  • Stroh, E., ۲۰۱۰. The use of GIS in assessing exposure ...
  • نمایش کامل مراجع