CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

انتخاب مناسب ترین روش آموزش توسعه پایدار براساس الگوریتم ترکیبی دیمتل- تحلیل شبکه و تاپسیس با رویکرد فازی (مطالعه موردی مدارس فنی و حرفه ای )

عنوان مقاله: انتخاب مناسب ترین روش آموزش توسعه پایدار براساس الگوریتم ترکیبی دیمتل- تحلیل شبکه و تاپسیس با رویکرد فازی (مطالعه موردی مدارس فنی و حرفه ای )
شناسه ملی مقاله: JR_ESTJ-21-4_008
منتشر شده در در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه قسامی - دکتری آموزش محیط زیست ، دانشگاه پیام نور، گروه علمی آموزش محیط زیست، تهران، ایران. (مسوول مکاتبات)
سید محمد شبیری - استاد دانشگاه پیام نور، گروه آموزش محیط زیست، تهران، ایران.
مریم لاریجانی - استادیار، گروه علمی آموزش محیط زیست، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
شهریار فرهمند راد - استادیار، گروه علمی ریاضی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: توسعه سه بخش صنعت،کشاورزی و خدمات، نیازمند تربیت نیروی انسانی کارآمد در زمینه های فنی و حرفه ای است و از طرفی کیفیتمحیط زیستدرنتیجهفعالیتانسان در این سه بخشتقلیلپیداکردهومقابلهباتخریب محیط زیستتنهابااعمالسیاست های آموزش توسعه پایدار تحققمی یابد. روش بررسی: تحقیق حاضر از نوع کاربردی و با هدف انتخاب مناسب ترین روش آموزش توسعه پایدار انجام گرفته است. به این منظور در ابتدا به وسیله مطالعات کتابخانه ای، معیارهای شایستگی[۱] توسعه پایدار دانش آموختگان فنی و حرفه ای شناسایی و براساس آن سه نوع پرسش نامه متفاوت تدوین شد سپس با توجه به میزان تاثیرگذاری و تاثیرپذیری معیارها از یکدیگر در دنیای واقعی، تکنیک دیمتل[۲] برای شناسایی این روابط مورد استفاده قرار گرفت و نتایج آن در تشکیل ساختار شبکه در مدل تحلیل شبکه[۳] برای وزن دهی به معیارها، بکار گرفته شد. در نهایت از اوزان بدست آمده برای رتبه بندی روش های آموزش توسعه پایدار براساس روش تاپسیس[۴] استفاده شد. به علت این که تکنیک های فوق قادر به رفع ابهام از ارزیابی های کلامی صورت گرفته توسط تصمیم گیرندگان نیستند در همه این روش ها اعداد فازی مثلثی بکار برده شد. یافته ها: نتایج تحقیق نشان می دهد که مهارت یادگیری خود راهبر و تسلط بر دانش محیط زیست مرتبط با یک رشته خاص فنی و حرفه ای مهم ترین زیرمعیار شایستگی توسعه پایدار و بحث گروهی مناسب ترین روش آموزش توسعه پایدار است. بحث و نتیجه گیری: با توجه به نقش مهمی که معیار های شایستگی توسعه پایدار در انتخاب درست روش آموزش توسعه پایدار و در نتیجه تقویت رفتار و نگرش محیط زیستی افراد دارند، لازم است در انتخاب آن ها به تمامی ابعاد دانش، مهارت، نگرش و رشد و بالندگی توجه شود. [۱]- Competency [۲]- Decision Making Trial and Evaluation) DEMATEL( [۳]- Analytic Network Process(ANP) [۴]- Technique for Order Preference by Similarity to Ideal Solution(TOPSIS)

کلمات کلیدی:
آموزش توسعه پایدار, مدارس فنی و حرفه ای , دیمتل, تحلیل شبکه, تاپسیس

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1288702/