راه اندازی کارآفرینی سبز به عنوان راهکاری در جهت توانمندسازی فقرای روستایی (مورد مطالعه: اساتید دانشکده ی کشاورزی دانشگاه رازی)

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 189

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ESTJ-21-1_010

تاریخ نمایه سازی: 19 مهر 1400

Abstract:

چکیده زمینه و هدف: با وجود این که مساله­ی فقر یک مشکل جهانی است اما نمود آن در روستاهای ما بیش­تر حاکم است، تحولات شگرف و گسترده­ای که هر روزه در تمامی عرصه­های زندگی بشری و فرهنگ حاکم بر جوامع رخ می­دهد، موجب شده تا کارآفرینی روستایی به عنوان یک راهبرد اثر بخش برای کاهش فقر، توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار شناخته شود. در این راستا در کشورهای در حال توسعه، سرمایه گذاری در مشاغل سبز و آموزش کارآفرینی سبز می­تواند کمک بزرگی به ایجاد اشتغال پایدار و رشد اقتصادی،  اجتماعی و حفظ محیط­زیست  کند. روش بررسی: تحقیق حاضر درصدد است با روش کیفی و بر اساس رهیافت گرندد تئوری،راه اندازی کارآفرینی سبز به عنوان راهکاری در جهت توانمندسازی فقرای روستایی را مورد مطالعه قرار دهد. شیوه­ی نمونه­گیری مبتنی بر هدف بوده است و از اساتید دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی انتخاب شدند و از آن­ها مصاحبه به عمل آمد. سوالات محوری این پژوهش عبارتند از: دیدگاه آن­ها نسبت به راه­اندازی کارآفرینی سبز به عنوان راهکاری در جهت توانمندسازی فقرای روستایی چگونه است؟ راهبردهای فردی آن­ها برای راه­اندازی کارآفرینی سبز چگونه است؟ پیامدهای توانمندسازی فقرای روستایی با راه­اندازی کارآفرینی سبز چگونه است؟ یافته­ها: یافته­های تحقیق نشان داد تبیین کننده­های دیدگاه اساتید نسبت به راه اندازی کارآفرینی سبز به عنوان راهکاری در جهت  توانمندسازی فقرای روستایی « زیرساخت­های ایجاد کارآفرینی سبز»، « فرهنگ کارآفرینی سبز»، « چارچوب­های حمایتی از کارآفرینی سبز» و « فرهنگ تولید محصولات سبز»  بودند. بحث و نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان داد: پیامدهای توانمندسازی فقرای روستایی با راه­اندازی کارآفرینی سبز از دیگاه اساتید کاهش فقر اقتصادی، کاهش بیکاری، دسترسی راحت­تر به مسکن، امید به زندگی، کاهش مهاجرت، رضایت و ارتقا سطح زندگی، امنیت غذایی پایدار، توانمندسازی و مهم­تر از همه حفظ محیط­زیست و توسعه پایدار بودند.

Authors

سمیه خسروی

دانش آموخته کارشناسی ارشد توسعه روستایی، گروه کارآفرینی و توسعه روستایی دانشگاه ایلام، ایلام، ایران. (مسوول مکاتبات).

حسین مهدیزاده

استادیار، گروه کارآفرینی و توسعه روستایی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران.

علی اصغر میرکزاده

استادیار، گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه رازی، دانشگاه رازی، رازی، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Purtahery, m. Talebi, h. Roknodineftekhari, a. ۱۳۹۰. Economic and Social ...
  • Sohrabivafa, s.۱۳۹۲. Role of Entrepreneurship in Rural Development with Emphasis ...
  • Farinelli, F., Bottini, M., Akkoyunlu, S., & Aerni, P. ۲۰۱۱. ...
  • Baniasadi, N., M.S. Ebrahimi and A. KHatonabadi. ۲۰۱۳. Factors Influencing ...
  • نمایش کامل مراجع