CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی متغیرهای مدیریتی پسماندهای بیمارستانی از لحاظ انطباق با استاندارد ISO ۱۴۰۰۱

عنوان مقاله: بررسی متغیرهای مدیریتی پسماندهای بیمارستانی از لحاظ انطباق با استاندارد ISO ۱۴۰۰۱
شناسه ملی مقاله: JR_ESTJ-19-5_027
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمدصالح علی طالشی - دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست، دانشگاه یزد، یزد، ایران.
فرهاد نژادکورکی - دانشیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران.
حمیدرضا عظیم زاده - دانشیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران.
محمدتقی قانعیان - دانشیار گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد، ایران.
سیده مهدیه نماینده - دکتری اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد، ایران.

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: مدیریت بهینه پسماند بیمارستان ها برای حفاظت از سلامتی عمومی و محیط زیست ضروری است، لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی متغیرهای مدیریتی پسماندهای بیمارستانی از لحاظ انطباق با استاندارد ISO ۱۴۰۰۱ می باشد تا علاوه بر دستیابی به نقاط ضعف مدیریت پسماند در بیمارستان های آموزشی شهر یزد، راهکارهایی جهت رفع این نقاط ضعف ارائه گردد. روش بررسی: این پژوهشدر سال ۱۳۹۲ انجام شده است. اطلاعات موردنیاز پژوهش در بخش پسماند بیمارستانی با بهره گیری از پرسشنامه و جداول طراحی شده سازمان بهداشت جهانی بدست آمد. چگونگی مدیریت زیست محیطی این پسماندها نیز از طریق پرسشنامه و بر مبنای استاندارد سیستم مدیریت زیست محیطی (ISO ۱۴۰۰۱) وبا استفاده از محتوای استاندارد ملی ایران و استفاده از طیف لیکرتکسب شد. تجزیه و تحلیل تمامی داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه ۱۶ انجام شد. یافته ها: نتایج این پژوهش نشان داد که بیمارستان ها از لحاظ متغیرهای شناسایی جنبه های زیست محیطی،برنامه ریزی برای نیل به اهداف خرد و کلان، کسب آموزش های لازم، تدوین وظایف و مسئولیت های مدیریت پسماند و آمادگی واکنش در وضعیت اضطراری در شرایط پایین تری از میانگین فرضی (۳) به سر می برند. در راستای شناسایی جنبه های زیست محیطی پسماندهای بیمارستانی، یافته ها نشان داد که از ۸۲/۲۳۰۷ کیلوگرم مواد زائد تولیدی روزانه در بیمارستان ها، ۲۳/۶۲% از پسماندهامعمولی، ۱۷/۳۶% عفونی و ۵۸/۰% از پسماندها نوک تیز و برنده بودند. همبستگی معنی داری بین تعداد خدمات ارایه شده در بیمارستان های آموزشی با نرخ پسماندهای تولیدی روزانه مشاهده گردید (۹۹۲/۰r= ، ۰۰۸/۰P= ). رابطه رگرسیونی معنی داری نیز بین زیربنای بیمارستان های موردمطالعه و نرخ پسماند های تولیدی روزانه مشاهده گردید (۰۲/۰P=).

کلمات کلیدی:
پسماند, بیمارستان , استاندارد, ISO ۱۴۰۰۱, یزد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1288872/