تاثیر عمل اکولوژی جهت جغرافیایی بر روی رویش گونه زربین (Cupresuss sempervirens L.var horizontalis) در توده دست کاشت عباس آباد بهشهر

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 259

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ESTJ-18-1_013

تاریخ نمایه سازی: 19 مهر 1400

Abstract:

زمینه و هدف: به منظور بررسی رویش گونه زربین در جهات مختلف (شمال­غرب، غرب، شمال­شرق و جنوب­غرب) یک توده خالص دست کاشت در منطقه عباس آباد بهشهر در نظر گرفته ­شد. روش­کار: با استفاده از شبکه آماربرداری ۷۵ ×۱۰۰ متر و با روش تصادفی- سیستماتیک، ۵۰ قطعه نمونه ۲ آر (۲۰۰ متر مربع) در جهات مختلف جغرافیایی پیاده­ گردید. در هر قطعه نمونه، قطر تمامی درختان و ارتفاع چهار اصله درخت اندازه­گیری شد. محاسبات لازم و آنالیز­های آماری در نرم افزارهای  Excel و SPSS انجام گرفت. یافته­ها و نتایج: نتایج نشان داد که بین دامنه­ها با جهات جغرافیایی مختلف از لحاظ رویش، تفاوت­های معنی­داری وجود دارد، بطوری که بالاترین رویش قطری در جهت غرب (۵۳/۰ سانتی­متر) و کمترین مقدار آن در جهت شمال­شرق (۴۷۹/۰سانتی­متر) مشاهده گردید. هم­چنین بیشترین رویش ارتفاعی در جهات غرب و جنوب­غرب (۵۳/۰ متر) و کمترین مقدار آن در جهت شمال­­غربی بوده (۴۹/۰ متر) و از لحاظ متوسط رویش سطح مقطع، بالاترین رویش در جهت غرب (۸۷/۰ متر مربع در هکتار) و کمترین آن در جهت شمال­غرب (۷۶/۰ متر مربع در هکتار) مشاهده شد. رویش متوسط حجم نیز بر حسب سن، به­ترتیب در جهت­های غرب (۴ سیلو درهکتار) و شمال­شرقی (۶/۳ سیلو در هکتار) دارای بیشترین و کمترین مقادیر بوده­اند.

Authors

حسن کلانتری

دانش آموخته جنگل داری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

اصغر فلاح

دانشیار گروه جنگل داری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سید محمد حجتی

استادیار گروه جنگل داری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :