افزایش کارایی اراضی شالیزاری باکشت مخلوط کلم گل و اسفناج پس از برداشت برنج

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 767

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_156

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

Abstract:

به منظور افزایش کارایی سطح زیر کشت و استفاده بهینه از اراضی شالیزاری ونهاده ها ازجمله مواد غذایی کشت مخلوط کلم گل و اسفناج به مدت 2 سال در ایستگاه تحقیقات زراعی قراخیل پس از برداشت برنج انجام گرفت. در این تحقیق رقم کلم گل snow crown و اسفناج رایج در منطقه ( محلی) به دو صورت کشت خالص و مخلوط در نیمه دوم شهریور انجام گردید. کلم گل به عنوان گیاه اصلی با فاصله ردیف 60 و 70 سانتیمترنشاء گردید و اسفناج به عنوان گیاه همراه یک ردیف بین فواصل بین ردیف های کلم گل کشت شد. این تحقیق در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار با 4 تیمار پیاده گردید ، عملکرد و اجزا عملکرد در کشت خالص و مخلوط مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که بین کلم گل و اسفناج، در کشت مخلوط هماهنگی رشد وجود داشته است. تیمار کلم گل با فاصله ردیف 60 سانتیمترو یک ردیف اسفناج بین آن بیشترین عملکرد جمعاٌ ( 43/19 t/h ) را تولید نمود. با محاسبه LER (نسبت برابری زمین) 57 / 1 بدست آمد. با توجه به نتایج بدست آمده از این بررسی، کشت مخلوط کلم گل و اسفناج می تواند با سوددهی کافی در عمل مورد اس تفاده کشاورزان قرار گیرد. از جنبه اقتصادی با توجه به برآوردهای به عمل آمده از هزینه ها و منافع طرح، یک ردیف اسفناج بین ردیف های 60 سانتیمتری کلم گل می تواند کشاورزان را در رسیدن به حداکثرسود و بیشترین بهره مندی از زمین نائل کنند. بنابراین با توجه به اقتصادی بودن تیمار فوق نسبت به سایر تیماهار برتر محسوب و استفاده از این سیستم کاشت قابل اجرا و توصیه می باشد

Authors

ناهید آملی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران(بخش تحقیقات

حسن اسدپور

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران( بخش تحقیقا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • -آملی، ن: 1385. بررسی اثرات تاریخ کاشت، تراکم بوته و ...
  • _ و ح، اسدپور.1386. بررسی عملکرد کشت مخلوط کاهو و ...
  • - مظاهری، د. 1377. زراعت مخلوط. انتشارات دانشگاه تهران u ...
  • , 2 _ Member of scientific board of Agricultural and ...
  • عملکرد کل (t/h) 36/56 14/86 43/19 40/51 ...
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، دانشکده کشاورزی 27-28 بهمن ...
  • نمایش کامل مراجع