اثر مدیریت مناسب در بهینه سازی نهاده های کشاورزی در کشت گندم دیم

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,233

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_197

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

Abstract:

زراعت گندم دیم با توجه به گستردگی سطح آن در حدود بیش از 4 میلیون هکتار در سطح کشور از ویژگیها و خصوصیات متفاوتی درمقایسه با زراعت گندم آبی برخوردار می باشد. بدان جهت با برنامه ریزی دقیق و استفاده اصولی از امکانات موجود، فناوریهای نوین وبکارگیری مکانیزاسیون مناسب میتوان افزایش و پایداری تولید این محصول استراتژیک را قوت بخشید و از منابع موجود بهره وری بهینه را بعمل آورد. هدف از انجام این مطالعه بکارگیری توصیه های فنی تهیه زمین، کاشت و داشت در سطح وسیع و در شرایط زارعین بود. برای تهیه زمین در سال آیش شخم بوسیله گاوآهن قلمی به عمق 25 سانتی متر قبل از وقوع بارندگیها در فصل پاییز انجام گرفت و در فصل بهار برای کنترل علفهای هرز و شکستن لوله های موئینه از پنجه غازی به عمق 10 – 8 سانتی متر استفاده شد. مکانیسم بذر کارها طوری تغییر یافت که بذرکار قابلیت جایگذاری کود در زیر بذر ( 6 سانتی متر) و فواصل خطوط کشت حداقل( 17 – 20 ) سانتی متر را داشت. مقدار کود بر اساس تجزیه خاک و گندم رقم چمران به مقدار 120 – 145 کیلوگرم در هکتار در نظر گرفته شد. کنترل علفهای هرز بوسیله سمپاش بومدار تراکتوری بعمل آمد. کیل گیری مزارع تحت پوشش و مزارع شاهد در حضور کارشناسان و کشاورزان انجام و پس از تعیین عملکرد محصول، تمامی روشهای مورد استفاده جمع بندی و اثرات استفاده از مکانیزاسیون مناسب بر روی افزایش تولید گندم دیم مورد تحلیل قرار گرفت. نتیجتاً عملکرد گندم در اکثر مناطق دیم از 48 - 98 درصد افزایش محصول برخوردار گردید

Keywords:

مدیریت کشاورزی , فن آوری های نوین , بهینه سازی نهاده ها , کشت گندم دیم

Authors

مهدی قربانی بیرگانی

دانشجویان کارشناسی ارشد مکانیزاسیون کشاورزی، عضو باشگاه پژوهشگران ج

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • اسکندری، ا و ح، حمودی.1376. گزارش نهایی طرح تحقیقاتی بررسی ...
  • اصغری میدانی، ج. 137 بررسی و تحقیق در زمینه امکان ...
  • اصغری میدانی، ج. 1382. نقش تحقیقات، آموزش و ترویج در ... [مقاله کنفرانسی]
  • بی نام. 383 . رهنمای کاشت، داشت و برداشت گندم ...
  • طرح 68/5 820 19 36 2/7 0/6 ...
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، دانشکده کشاورزی 27-28 بهمن ...
  • نمایش کامل مراجع