بررسی اثر اسموپرایمینگ بر جوانه زنی و صفات گیاهچه ای بذر گیاه نخود

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 944

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_461

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

Abstract:

به منظور بررسی تیمار پرایمینگ بر خصوصیات جوانه زنی بذر گیاه نخود، آزمایشی بصورت طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار در سال 1388 در آزمایشگاه واحد کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر انجام پذیرفت. تیمارها شامل پلی اتیلن گلیکول ( PEG 6000 ) با دو غلظت 5 و 10 درصد، نیترات پتا سیم ( KNO3 ) با دو غ لظت 5/ 0 و یک درصد و کلرید پتاسیم( KCL ) با دو غلظت 1 و 2درصد در طی زمان های 4 و 8 و 12 ساعت میباشند، نتایج نشان داد که بیشترین سرعت جوانه زنی و درصد جوانه زنی مربوط به مدت پرایم 4 ساعت و حداکثر وزن خشک ریشه چه مربوط به مدت پرایم 8 ساعت میباشد. همچنین بیشترین طول ریش هچه، طول ساق هچه، درصد جوانه زنی و وزن خشک ساق هچه مربوط در پرایم PEG با غلظت 5درصد حاصل شده است. ازطرفی حداکثر و حداقل سرعت جوانه زنی به ترتیب مربوط به پرایم KNO3 با غلظت2درصد و پرایم PEG با غلظت 10 درصد میباشد. پرایم PEG با غلظت 10 درصد، بالاترین وزن خشک ریشه چه و KCL با غلظت 2درصد بالاترین نسبت طول ریشه چه را به خود اختصاص دادهاند. صفاتهایی چون طول ریشه چه،طول ساقه چه، سرعت جوانه زنی، درصد جوانه زنی و وزن خشک ساقه چه تحت تاًثیر اثر متقابل زمان در پرایم در سطح احتمال یک درصد معنی دار شدهاند.

Authors

محمدمهدی شهری

کارشناس ارشد زراعت

حسین یزدپور

کارشناس ارشد زراعت

حمیدرضا مبصر

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

علی سلیمانی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :