تأثیر فواصل بین و روی ردیف کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم سویا در مازندران

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 847

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_469

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

Abstract:

به منظور بررسی اثر فواصل بین و روی ردیف کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم سویا در منطقه مازندران، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سال زراعی 1383 در فرح آباد ساری اجرا گردید. عوامل مورد آزمون شامل فاصله بین ردیف در دو سطح 40 و 50 سانتی متر، فاصله بوته روی ردیف در سه سطح 5، 10 و 15 سانتی متر و دو رقم به نام های سحر و ساحل بودند. صفات مورد آزمون شامل تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، وزن صد دانه، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت بودند. نتایج حاصل نشان داد که اثرات ساده فاصله بوته روی ردیف, فاصله بین ردیف و رقم، اثرات متقابل فاصله بوته روی ردیف و رقم، فاصله بوته روی ردیف و فاصله بین ردیف، همچنین اثر متقابل سه گانه فاصله بوته روی ردیف, فاصله بین ردیف و رقم از لحاظ عملکرد دانه در سطح % 1 معنی دار شد. مقایسه میانگین ها نشان داد فواصل بوته روی ردیف 5 و 10 سانتی متر با میانگین های 4984 و 4260 کیلوگرم در هکتار، به ترتیب بیشترین و کمترین عملکرد دانه را به خود اختصاص دادند. فاصله بین ردیف 40 سانتی متر با میانگین 5096 کیلوگرم در هکتار نسبت به فاصله بین ردیف 50 سانتی متر با میانگین 4058 کیلوگرم در هکتار, برتری داشت. رقم ساحل با میانگین 4796 کیلوگرم در هکتار نسبت به رقم سحر با میانگین 4358 کیلوگرم برتری معنی دار نشان داد. به طور کلی در رقم ساحل فاصلهردیف 40 سانتی متر و فاصله بوته روی ردیف 5 سانتی متر و در رقم سحر، فاصله ردیف 40 سانتی متر و فاصله بوته روی ردیف 15 سانتی متر بیشترین عملکرد دانه را به خود اختصاص دادند

Authors

مهدی عشری

کارشناس ارشد زراعت واحد علوم و تحقیقات،

امیرحسین شیرانی راد

دانشیار موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر،

قربان نورمحمدی

استاد واحد علوم و تحقیقات تهران

حسین یزدپور

کارشناس ارشد زراعت واحد خوراسگان،

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • رنجبرغ. کریمی م. خواجه بور .1367. اثر فاصله ردیف و ...
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، دانشکده کشاورزی 27-28 بهمن ...
  • /706 b 12/809 b 13306ab 12/601b 14/005 a 13%003 b ...
  • response to Buehring NW, Blaine MA, Harrison MP, Dobbs RR. ...
  • نمایش کامل مراجع