امکان سنجی استفاده از شبکه استنادی فهرست منابع موجود در پیشنهاده پژوهش (پروپوزال) دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای پیشنهاد مقاله های مرتبط به آنها

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 264

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_LIRJ-11-1_016

تاریخ نمایه سازی: 27 مهر 1400

Abstract:

هدف: هدف اصلی این پژوهش امکان­سنجی استفاده از شبکه استنادی فهرست منابع موجود در پیشنهاده پژوهش دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای پیشنهاد مقاله­ های مرتبط به آنهاست. روش شناسی: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از حیث روش شناختی، پژوهشی شبه ­آزمایشی است. تعداد ۶۰ دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری از حوزه علوم انسانی در رشته های تحصیلی گوناگون دانشگاه شیراز، به صورت هدفمند و داوطلبانه  به کار گرفته شدند. در پژوهش حاضر پایگاه اطلاعاتی «وب آو ساینس» و نرم افزار VOSviewer به ترتیب برای گردآوری و تحلیل داده­های پژوهش مورد استفاده قرار گرفتند. یافته ­ها: یافته ­ها نشان داد فراوانی تعداد مقاله های تا حدی مرتبط قضاوت شده با اختلافی مثبت بیشترین فراوانی را بین سه طبقه (مرتبط، تا حدی مرتبط، نامرتبط) دارد. کاربران مقاله­ های مرتبط پیشنهادی از طریق شبکه استنادی منابع پیشنهاده پژوهش را اثربخش دانستند؛ همچنین، دانشجویان دکتری بیش از دانشجویان ارشد مقاله ­های پیشنهاد شده از طریق شبکه استنادی منابع پیشنهاده پژوهش را اثربخش دانستند؛ به عبارتی، دانشجویان دکتری مقالات پیشنهاد شده را مرتبط­تر تشخیص دادند. همچنین دانشجویان با سطوح متفاوت دانش زبان انگلیسی به یک میزان مقاله ­های پیشنهادی بر اساس شبکه استنادی را مرتبط تشخیص دادند. اطلاعات استنادی پیشنهاده پژوهش می­تواند برای یافتن منابع مرتبط و در نتیجه، غنی­تر ساختن پژوهش­ها به کار گرفته شود و سامانه­ های پیشنهاددهنده مدارک علمی می­توانند از شبکه استنادی منابع مورد استفاده در پیشنهاده پژوهش ­ها، برای پیشنهاد مدارک مرتبط به کاربران استفاده کنند.

Authors

ابراهیم پابرجا

دانش آموخته کارشناسی ارشدعلم اطلاعات و دانش شناسی/ دانشگاه شیراز، ایران

جواد عباس پور

استادیارگروه علم اطلاعات و دانش شناسی/دانشگاه شیراز، ایران

سید مجید نبوی

استادیارگروه علم اطلاعات و دانش شناسی/ دانشگاه شیراز، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • گزانی، سحر (۱۳۹۲). به کارگیری روش­های ترکیبی در سیستم­های پیشنهاددهنده ...
  • Agarwal, N., Haque, E., Liu, H., & Parsons, L. (۲۰۰۵). ...
  • Bai, X., Wang, M., Lee, I., Yang, Z., Kong, X., ...
  • Beel, J., Aizawa, A., Breitinger, C., & Gipp, B. (۲۰۱۷). ...
  • Hanyurwimfura, D., Bo, L., Havyarimana, V., Njagi, D., & Kagorora, ...
  • Ollagnier, A., Fournier, S., & Bellot, P. (۲۰۱۸). BIBLME RecSys: ...
  • Rollins, J., McCusker, M., Carlson, J., & Stroll, J. (۲۰۱۷). ...
  • Xia, F., Liu, H., Lee, I., & Cao, L. (۲۰۱۶). ...
  • نمایش کامل مراجع