اثرات سولفات منگنز بر رشد و وزن خشک 3 رقم گندم در مرحله گرده افشانی و رسیدگی فیزیولوژیکی

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,051

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_538

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

Abstract:

به منظور بررسی اثرات سولفات منگنز بر رشد و وزن خشک 3 رقم گندم در مرحله گرد هافشانی و رسیدگی فیزیولوژیکی، آزمایشی درمزرعه تحقیقاتی واقع در جنوب آباده طراحی شد. این آزمایش به صورت کرت های یک بار خرد شده در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار اجرا گردید. سطوح مختلف منگنز (با 28 درصد منگنز خالص) به عنوان فاکتور اصلی در سه سطح 0، 20 و 40 کیلوگرم در هکتار و ارقام گندم پاییزه مرودشت، شیراز و پیشتاز به عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شدند. اثر سولفات منگنز بر وزن خشک کل در ساق هدهی، گرد هافشانی و رسیدگی فیزیولوژیکی معنی دار بود. اثر رقم نیز بر تعداد روز تا رسیدگی، ارتفاع گیاه، وزن خشککل در مرحله گرده افشانی و رسیدگی فیزیولوژیکی معنی دار گردید. تنها وزن خشک کل در مرحله گرده افشانی و مرحله رسیدگی فیزیولوژیکی درصد تحت تأثیر اثر متقابل سولفات منگنز و رقم قرار گرفتند. رقم مرودشت با مصرف 40 کیلوگرم در هکتار منگنز بالاترین وزن خشک را در مرحله ساقه دهی، گرده افشانی و رسیدگی فیزیولوژیکی را به خود اختصاص داد. این افزایش رشد رویشی تأثیر به سزایی در عملکرد دانه و وزن 1000 دانه داشت. بنابراین کاشت رقم مرودشت به همراه مصرف 40 کیلوگرم در هکتار منگنز خالص توصیه می شود.

Authors

محمدحسام شاهرجبیان

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزست

علی سلیمانی

گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خو

مهران هودجی

دانشیار گروه خاکشناسی

آرش کریمی

فار غالتحصیل کارشناسی ارشد زراعت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • تاج‌بخش م. پورمیرزاع. 1382. راعت غلات. انتشارات جهاد دانشگاهی ارومیه. ...
  • معتمد، ا. 1384. گ میزان کودهای روی، منگنز و آهن ...
  • Moussavi Nik N. 1997. Seed manganese content is more important ...
  • نمایش کامل مراجع