تاثیر اتانول و اسانسس گیاهان دارویی در افزایش عمرگلجایی گلهای شاخه بریده میخک رقم (Dianthus caryophyllus cv. yellow candy)

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,183

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_597

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

Abstract:

هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر اتانول و اسانس گیاهان دارویی در افزایش عمر گلجایی گل شاخه بریده میخک بود. در این راستا سه آزمایش مجزا در قالب طرح کاملا تصادفی طراحی و اجرا گردید. در آزمایش اول تاثیر اتانول با غلظت 4 درصد به دو صورت پالس (کوتاه مدت) و دائمی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد استفاده از اتانول 4 درصد به صورت دائمی و پالس باعث افزایش عمرگلجایی و بازارپسندی شد، ولی تفاوت معنی داری بین روشهای کاربرد اتانول مشاهده نشد. در آزمایش دوم تاثیر اسانسهای آویشن Thymus vulgaris ، زنیان Carum copticum و مرزه Satureja hortensis (با غلظتهای 50 ppm ، 100 و 150 ) مورد بررسی قرار گرفت. اسانسها در تمامی غلظت ها عمر گلجایی میخک را افزایش دادند. در این بین اسانس مرزه ( ppm100 ) بیشترین تاثیر را در افزایش عمر گلجایی ( 4.4 روز) نسبت به شاهد داشت. در آزمایش سوم اثر متقابل اتانول و اسانس ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادکه بین تیمارهای حاوی اسانس و تیمارهای ترکیبی اتانول و اسانس تفاوت معنی داری در عمرگلجایی و بازار پسندی وجود نداشت. بیشترین وزن تر نسبی در روز ششم آزمایش و در تیمار اسانس مرزه ( 100 ppm ) مشاهده شد که 2 برابر بیشتر از شاهد بود. بر طبق نتایج بدست آمده از این آزمایش، میتوان اظهار نمود که اسانسهای گیاهی ترکیبات طبیعی و ایمن بوده و جایگزین مناسبی برای مواد شیمیایی مورد استفاده در اقزایش عمر گلجایی گلهای شاخه بریده می باشند

Authors

حسن بیات

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد

مجید عزیزی

عضو هیئت علمی و دانشیار گروه علوم باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد

محمود شور

عضو هیئت علمی و استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد

نوید وحدتی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، دانشکده کشاورزی 28-27 بهمن ماه ...
  • Solgi M., Kafi M., Taghavi T.S., Naderi R. 2009. Essential ...
  • Van Doorn W.G., Zagory D., Witte Y.D., and Harkema H. ...
  • _ M.J., Zacarias L., Saltveit M.E, and Reid M.S. 1992. ...
  • نمایش کامل مراجع